Підбірка для вивчення фармакології
04 September
Друзі, ми підготували для вас довгоочікувану підбірку для вивчення фармакології. Тут зібрані ті джерела, які стануть в нагоді лікарю будь-якого профілю. Ми пропонуємо вам не лише рутинне вивчення підручника, але й схеми, малюнки, відео-лекції, що допоможуть освіжити та підтягнути свої знання у цікавий спосіб.
Фарма фармакологія

 

1) Клінічна фармакологія по Гудману і Гілману – складається з 4-х томів, які охоплюють всі області сучасної фармакології, починаючи від генетики, біохімії, фізіології та закінчуючи клінічними дисциплінами. Згадуючи фізіологію, варто сказати, що Гілман отримав Нобелівську премію за відкриття саме у фізіології. Тому цей підручник можна вважати важкою артилерією для вивчення фармакології.

2) Basic & Clinical Pharmacology, Bertram G. Katzung – ще один підручник для вивчення базисної фармакології, яким користуються у всьому світі. Наразі доступний лише мовою оригіналу.

3) Elsevier's Integrated Review Pharmacology – доволі зручний та корисний посібник, який містить дуже багато таблиць і схем, що допоможе вам чітко структурувати інформацію.

4)Netter’s Illustrated Pharmacology – яскраві, показові ілюстрації в атласі завжди стануть вам у нагоді для кращого розуміння та вивчення фармакології.

5) Підбірка коротких відео на ютуб-каналі Lecturio Medical, де у вигляді лекцій доступно викладена інформація про певні групи препаратів. Крім цього, тут ви можете знайти багато корисної інформації з різних дисциплін.

6) Відео-уроки на одному з найпопулярніших ютуб-каналів Armando Hasudungan, де структуровано та схематично розбирають механізм дії тих, чи інших препаратів та основні базові поняття в фармакології.

7) Відео на ютуб-каналі Speed Pharmacology з коротким та схематичним поясненням механізмів дії різних груп препаратів.

8) ‎Pharmacology: USMLE & NAPLEX - мобільний додаток для IOS та Android , який користується популярністю на заході. Він доволі зручний та корисний для перевірки своїх знань. Додаток є платним, але ним можна користуватися безкоштовно з обмеженням в доступі до деяких завдань.

9) Флеш-картки з дуже простими загальними схемами, такий собі «студентський варіант», який стане в нагоді, якщо ви лише починаєте вивчати фармакологію.

Автор: Ярина Савчук

facebook коментарі

The non-governmental organization INgenius is a Ukrainian-language medical platform that has been promoting evidence-based medicine among the community of doctors in Ukraine since 2016. Our team has created an open database of translated treatment protocols, analytical articles on reliable treatments, and analysis of fuflomycins. We also organize events for doctors on a highly professional level.
If you want even more evidence-based Ukrainian-language content, more interesting experiments, and practical activities, support us with the help of donors!
The funds raised will be spent on:
- technical support of the site;
- the monthly payment for platforms such as ZOOM, telegram, etc.;
- payment for a designer;
- free events;
- advertising.
Each of your contributions is a contribution to the future not only of our platform but also of the progressive development of evidence-based medicine in Ukraine.
Revolution in you!

 

Help us stay with you

Every penny of yours helps us to keep doing our job

Feedback
+38 (063) 506 10 54
ingeniusua@gmail.com