Новий клас антибіотиків?
Схоже, що незабаром світ може очікувати появу нового класу антибіотиків.
нові ефективні антибіотики

Вчені Wistar Institute виявили новий клас сполук, в яких унікально поєднана пряма бактерицидна дія на збудників, стійких до лікарських препаратів, з одночасною швидкою імунною відповіддю для боротьби з антимікробною стійкістю. 

Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) оголосила бактеріальну резистентність однією з 10 найбільших загроз громадському здоров’ю для людства.  У цьому матеріалі розглянута можливість застосування звичайної журавлини для боротьби із антибіотикорезистентністю. Підраховано, що до 2050 року стійкі до антибіотиків інфекції можуть щорічно забирати 10 мільйонів життів і накладати загальний тягар на глобальну економіку в розмірі 100 трильйонів доларів.  Список бактерій, які стають стійкими до лікування всіма доступними варіантами антибіотиків, зростає, і мало нових препаратів знаходиться в процесі підготовки, що створює нагальну потребу в нових класах антибіотиків для запобігання кризам у системах охорони громадського здоров'я.

Тут можете прочитати про нові антибіотики, рекомендовані ЕМА, цефідерокол та генеричний тигециклін.

А ось тут - матеріал про антибактеріальний препарат галіцин, розроблений за допомогою штучного інтелекту.

Науковці зосередилися на метаболічному шляху, який є важливим для більшості бактерій, але відсутній у людини, що робить його ідеальною мішенню для розвитку антибіотиків.  Цей шлях, який називається метил-D-еритритолфосфатний (MEP) або немевалонатний шлях, відповідає за біосинтез ізопреноїдів – молекул, необхідних для виживання клітин у більшості патогенних бактерій.  Лабораторія Wistar Institute націлила на фермент IspH, важливий фермент у біосинтезі ізопреноїдів, як спосіб перекрити цей шлях і знищити патогени.  З огляду на широку присутність IspH у бактеріальному світі, цей підхід може бути націлений на широкий спектр бактерій.

Дослідники використовували комп’ютерне моделювання для скринінгу кількох мільйонів комерційно доступних сполук на їх здатність зв’язуватися з ферментом та обрали найбільш потужні, які гальмують функцію IspH, як вихідні точки для прикладання дії ліків.

Команда продемонструвала, що інгібітори IspH стимулювали імунну систему з більш сильною активністю та специфічністю до знищення бактерій, ніж сучасні найкращі представники різних класів антибіотиків при тестуванні in vitro, включаючи широкий діапазон патогенних грам-негативних та грам-позитивних бактерій.  У доклінічних моделях грамнегативної бактеріальної інфекції бактерицидна дія інгібіторів IspH перевершувала традиційні антибактеріальні препарати.

Показано, що всі випробувані сполуки є нетоксичними для клітин людини.

facebook коментарі

The non-governmental organization INgenius is a Ukrainian-language medical platform that has been promoting evidence-based medicine among the community of doctors in Ukraine since 2016. Our team has created an open database of translated treatment protocols, analytical articles on reliable treatments, and analysis of fuflomycins. We also organize events for doctors on a highly professional level.
If you want even more evidence-based Ukrainian-language content, more interesting experiments, and practical activities, support us with the help of donors!
The funds raised will be spent on:
- technical support of the site;
- the monthly payment for platforms such as ZOOM, telegram, etc.;
- payment for a designer;
- free events;
- advertising.
Each of your contributions is a contribution to the future not only of our platform but also of the progressive development of evidence-based medicine in Ukraine.
Revolution in you!

 

Help us stay with you

Every penny of yours helps us to keep doing our job

Feedback
+38 (063) 506 10 54
ingeniusua@gmail.com