Щеплення від правця чи 800 тисяч доларів
10 December
У 6-тирічного хлопчика без щеплення був перший випадок правця в Орегоні більше ніж за 30 років. Його перебування у лікарні склало 57 днів та коштувало батькам 800 000 доларів
Opisthotonus in a patient suffering from tetanus . Painting by Sir Charles Bell, 1809.

Opisthotonus in a patient suffering from tetanus . Painting by Sir Charles Bell, 1809.

 

 


 6-тирічного хлопчика без щеплення був перший випадок правця в Орегоні більше ніж за 30 років. Його перебування у лікарні склало 57 днів та коштувало батькам 800 000 доларів.
Шестирічний хлопчик грав на фермі, коли порізав собі лоба. Через шість днів батьки дитини зрозуміли, що щось з ним серйозно не так: він стиснув зуби, в нього з’явилися мимовільні скорочення м’язів та проблеми із диханням.
Хлопчик, якому не робили щеплень, був доставлений в Oregon Health & Science University (Орегонський університет науки та охорони здоров’я), де було виявлено правець — вперше зареєстрований в штаті випадок захворювання у дітей за останні 30 років.

«Чесно кажучи, я ніколи не думала, що знов побачу це захворювання в Сполучених Штатах», — сказала Dr. Judith A. Guzman-Cottrill (доктор Джудіт Гузмен-Котріл), спеціаліст з інфекційних хвороб у дітей в Oregon Health & Science University. Вона сказала, що не хотіла бачити це знов. «Багатьом з нас було важко бачити, як він страждає».
Дитина з правцем в реанімації. Фотографія:  Петро Васильович,

Хлопчик провів 57 днів у лікарні та набрав медичний рахунок більше, ніж на 800 000 доларів. Більше місяця він провів на дихальному апараті, протягом декількох тижнів залишався у темній кімнаті та носив затички для вух, аби запобіги посиленню судом.

«Коли ви бачите, що хтось страждає від цього захворювання, ви повністю розумієте чому ми вакцинуємося, — сказала доктор. — У нашій країні такого бути не повинно».

Захворюваність на правець, небезпечну для життя хворобу, що передається через відкриті рани та викликає болючі спазми м’язів, різко скоротилася після введення вакцини в 1940-х років. Сьогодні ця хвороба зустрічається «майже виключно» у людей, які не були щеплені 

facebook коментарі

The non-governmental organization INgenius is a Ukrainian-language medical platform that has been promoting evidence-based medicine among the community of doctors in Ukraine since 2016. Our team has created an open database of translated treatment protocols, analytical articles on reliable treatments, and analysis of fuflomycins. We also organize events for doctors on a highly professional level.
If you want even more evidence-based Ukrainian-language content, more interesting experiments, and practical activities, support us with the help of donors!
The funds raised will be spent on:
- technical support of the site;
- the monthly payment for platforms such as ZOOM, telegram, etc.;
- payment for a designer;
- free events;
- advertising.
Each of your contributions is a contribution to the future not only of our platform but also of the progressive development of evidence-based medicine in Ukraine.
Revolution in you!

 

Help us stay with you

Every penny of yours helps us to keep doing our job

Feedback
+38 (063) 506 10 54
ingeniusua@gmail.com