Щеплення від правця чи 800 тисяч доларів
10 грудня
У 6-тирічного хлопчика без щеплення був перший випадок правця в Орегоні більше ніж за 30 років. Його перебування у лікарні склало 57 днів та коштувало батькам 800 000 доларів
Opisthotonus in a patient suffering from tetanus . Painting by Sir Charles Bell, 1809.

Opisthotonus in a patient suffering from tetanus . Painting by Sir Charles Bell, 1809.

 

 


 6-тирічного хлопчика без щеплення був перший випадок правця в Орегоні більше ніж за 30 років. Його перебування у лікарні склало 57 днів та коштувало батькам 800 000 доларів.
Шестирічний хлопчик грав на фермі, коли порізав собі лоба. Через шість днів батьки дитини зрозуміли, що щось з ним серйозно не так: він стиснув зуби, в нього з’явилися мимовільні скорочення м’язів та проблеми із диханням.
Хлопчик, якому не робили щеплень, був доставлений в Oregon Health & Science University (Орегонський університет науки та охорони здоров’я), де було виявлено правець — вперше зареєстрований в штаті випадок захворювання у дітей за останні 30 років.

«Чесно кажучи, я ніколи не думала, що знов побачу це захворювання в Сполучених Штатах», — сказала Dr. Judith A. Guzman-Cottrill (доктор Джудіт Гузмен-Котріл), спеціаліст з інфекційних хвороб у дітей в Oregon Health & Science University. Вона сказала, що не хотіла бачити це знов. «Багатьом з нас було важко бачити, як він страждає».
Дитина з правцем в реанімації. Фотографія:  Петро Васильович,

Хлопчик провів 57 днів у лікарні та набрав медичний рахунок більше, ніж на 800 000 доларів. Більше місяця він провів на дихальному апараті, протягом декількох тижнів залишався у темній кімнаті та носив затички для вух, аби запобіги посиленню судом.

«Коли ви бачите, що хтось страждає від цього захворювання, ви повністю розумієте чому ми вакцинуємося, — сказала доктор. — У нашій країні такого бути не повинно».

Захворюваність на правець, небезпечну для життя хворобу, що передається через відкриті рани та викликає болючі спазми м’язів, різко скоротилася після введення вакцини в 1940-х років. Сьогодні ця хвороба зустрічається «майже виключно» у людей, які не були щеплені 

facebook коментарі

Громадська організація INgenius – україномовна медична платформа, що пропагує доказову медицину серед спільноти лікарів в Україні з 2016 року. Наша команда створила відкриту базу з перекладених протоколів лікування, аналітичних статей про достовірні методи лікування та розбори фуфломіцинів. Також ми організовуємо на високому рівні події для медиків. 

Якщо Ви хочете ще більше доказового україномовного контенту, цікавіших експериментів та практичних заходів, підтримайте нас за допомогою донатів!

Зібрані кошти будуть витрачені на: 
- технічне забезпечення сайту;
- щомісячний платіж за платформи такі як ZOOM, telegram і т.д.;
- оплату дизайнера;
- безкоштовні заходи;
- рекламу.

Кожний Ваш внесок - це вклад у майбутнє не тільки наше як платформи, але й також у прогресивний розвиток доказової медицини в України.
Revolution in you!

Допоможіть нам залишатися з вами

Кожний Ваш внесок - це вклад у майбутнє не тільки наше як платформи, але й також у прогресивний розвиток доказової медицини в України.
Revolution in you!

Зворотній зв’язок
+38 (063) 506 10 54
ingeniusua@gmail.com