П'ять ізраїльських інновацій в області лікування ран
02 April
Корисні винаходи від ізраїльских експертів, які стануть у нагоді не тільки на полі бою, а ще й у цивілних лікарнях.
рана кровотеча зупинка пов'язка бандаж

Розумна пов'язка Aid-Tec

Ця розумна пов'язка нещодавно отримала схвалення Американського управління з контролю харчових продуктів і медикаментів (FDA). У складі Aid-Tec запатентована капсула, що розбивається і випускає мульти-з'єднання терапевтичної речовини на стерильну, водонепроникну пов'язку. Сполука може містити такі компоненти як: антикоагулянти, антибіотики, протигрибковий засоби і так далі. Пов'язка, просочена зазначеними речовинами, накладається на рану і сприяє кращій її дезінфекції.
 

BioWeld - плазма, яка «запечатує» хірургічні розрізи

Розрізи, зроблені в ході хірургічних операцій, в недалекому майбутньому можна буде не зшивати або скріплювати скобами, але «запечатувати» холодною плазмою за допомогою унікального приладу «BioWeld». Іонізовані частки плазми «запечатують» тканини людини таким чином, що шрамів майже або зовсім не залишається. Такий спосіб обробки розрізів дозволяє контролювати кровотечу, підвищує швидкість відновлення тканин, дезінфікує рану і навіть вбиває ракові клітини.
 

«Аварійні» бинти

«Аварійні» бинти, що зупиняють кровотечу, незамінні для першої допомоги і збереження гігієни. Винахідник цих бинтів - ізраїльтянин, колишній військовий медик. Такий бинт зупиняє кровотечу за допомогою вбудованого пристрою тиску. Його використання вже врятувало життя багатьох солдатів.
 

Jetox - одноразова система промивання ран

Jetox — одноразова система промивання ран, ефективно, м'яко й чисто обробляє рани за допомогою використання запатентованої технології, заснованої на авіаційних та інженерних принципах. Система використовує стиснений кисень у поєднанні з фізіологічним розчином, за допомогою сопла забезпечуючи тиск повітря на «високих швидкостях».
 

NexoBrid - видалення мертвих тканин

NexoBrid — продукт, призначений для нетравматичного, безопераційного видалення мертвої або пошкодженої тканини (струпа) у дорослих із глибокими термічними опіками. Даний продукт на сьогоднішній день тестується в Європі для дітей, а також створюється новий продукт для хірургічного видалення відмерлих хронічних ран, таких, як виразки стоп.
 

facebook коментарі

The non-governmental organization INgenius is a Ukrainian-language medical platform that has been promoting evidence-based medicine among the community of doctors in Ukraine since 2016. Our team has created an open database of translated treatment protocols, analytical articles on reliable treatments, and analysis of fuflomycins. We also organize events for doctors on a highly professional level.
If you want even more evidence-based Ukrainian-language content, more interesting experiments, and practical activities, support us with the help of donors!
The funds raised will be spent on:
- technical support of the site;
- the monthly payment for platforms such as ZOOM, telegram, etc.;
- payment for a designer;
- free events;
- advertising.
Each of your contributions is a contribution to the future not only of our platform but also of the progressive development of evidence-based medicine in Ukraine.
Revolution in you!

 

Help us stay with you

Every penny of yours helps us to keep doing our job

Feedback
+38 (063) 506 10 54
ingeniusua@gmail.com