"Ми хочемо грошей, а не медалі" — медичні працівники Франції
17 червня
Медичні працівники довго скаржилися на низькі зарплати та недостатню кількість персоналу у французьких лікарнях, що призвело до хвилі страйків за останній рік, які вимагали збільшення фінансування.
ковід19 медичнийстрайк

Пандемія коронавірусу ще більше розкрила проблеми, з якими стикаються медичні установи в одній з найбагатших країн світу — дефіцит персоналу, масок та апаратів ШВЛ на початку кризи.

"Труднощі державних лікарень почалися досить давно, — каже педіатр інтенсивної терапії Стефан Догер. — Усі говорили, що криза COVID-19 мине і все буде добре, що медичні працівники видатні. Це факт, адже ми зробили більше, ніж могли собі уявити... але труднощі збереглися".

Під час спалаху коронавірусу у Франції загинуло понад 28 000 людей, хоча кількість щоденних смертельних випадків різко впала з моменту піку спалаху.

Уряд оголосив, що весь персонал, який працює у державних лікарнях та будинках престарілих в регіонах, які найбільш постраждали від вірусу, отримає державну премію в розмірі 1500 євро (1661 долар).

Прем'єр-міністр Edouard Philippe пообіцяв медичним працівникам надалі значні підвищення заробітної плати в рамках запланованої реформи системи охорони здоров'я.

Статтю підготував Dmitriy Korniienko

facebook коментарі

Громадська організація INgenius – україномовна медична платформа, що пропагує доказову медицину серед спільноти лікарів в Україні з 2016 року. Наша команда створила відкриту базу з перекладених протоколів лікування, аналітичних статей про достовірні методи лікування та розбори фуфломіцинів. Також ми організовуємо на високому рівні події для медиків. 

Якщо Ви хочете ще більше доказового україномовного контенту, цікавіших експериментів та практичних заходів, підтримайте нас за допомогою донатів!

Зібрані кошти будуть витрачені на: 
- технічне забезпечення сайту;
- щомісячний платіж за платформи такі як ZOOM, telegram і т.д.;
- оплату дизайнера;
- безкоштовні заходи;
- рекламу.

Кожний Ваш внесок - це вклад у майбутнє не тільки наше як платформи, але й також у прогресивний розвиток доказової медицини в України.
Revolution in you!

Допоможіть нам залишатися з вами

Кожний Ваш внесок - це вклад у майбутнє не тільки наше як платформи, але й також у прогресивний розвиток доказової медицини в України.
Revolution in you!

Зворотній зв’язок
+38 (063) 506 10 54
ingeniusua@gmail.com