Відеогра за рецептом від лікаря
Уперше в історії затверджено відеогру, яку лікарі можуть виписувати в якості лікування синдрому дефіциту уваги та гіперактивності. За 7 років було проведено 5 клінічних досліджень, у яких прийняли участь більше 600 дітей. Це відкриває абсолютно новий підхід до лікування пацієнтів з подібною патологією.
ігри відеоігри відеогра EndeavorRX Akili Interactive

 

FDA щойно затвердила першу відеогру, якою будуть лікувати дітей із синдромом гіперактивності та дефіциту уваги.

Можливо, вона не схожа на інші відеоігри, але EndeavorRX компанії-розробника Akili Interactive, раніше – проект EVO, може увійти в історію: це перша відеогра, яку можна призначити як ліки у США. 

Це визначне рішення FDA, яке дозволяє лікарям призначати гру на iPhone та iPad дітям віком від 12 років із синдромом дефіциту уваги та гіперактивності, після того. За сім років вона пройшла 5 клінічних випробувань, в яких прийняли участь понад 600 дітей.

Третина дітей, які лікувались EndeavorRX, більше не мали вираженого дефіциту уваги після гри протягом 25 хвилин на день, п’ять днів на тиждень протягом чотирьох тижнів.

Покращення у дітей із цим діагнозом зберігались протягом місяця після лікування. Діти мали найбільш розповсюджені побічні ефекти на зразок фрустрації та головного болю, що є менш значним, ніж побічні ефекти медикаментозного лікування.

Тим не менш, лікарі, які співпрацювали із розробниками гри, кажуть, що результатів недостатньо для використання її як альтернативу затвердженому лікуванню. Але це цікава задумка, яку також можна використовувати.

Цікаво бачити, що відеоігри використовуються для чогось більшого, ніж розваги та спосіб відволіктись.

Якщо вас зацікавила ця гра, тоді переходьте за цим посиланням, де можна записатися у чергу та отримати її згодом.

facebook коментарі

The non-governmental organization INgenius is a Ukrainian-language medical platform that has been promoting evidence-based medicine among the community of doctors in Ukraine since 2016. Our team has created an open database of translated treatment protocols, analytical articles on reliable treatments, and analysis of fuflomycins. We also organize events for doctors on a highly professional level.
If you want even more evidence-based Ukrainian-language content, more interesting experiments, and practical activities, support us with the help of donors!
The funds raised will be spent on:
- technical support of the site;
- the monthly payment for platforms such as ZOOM, telegram, etc.;
- payment for a designer;
- free events;
- advertising.
Each of your contributions is a contribution to the future not only of our platform but also of the progressive development of evidence-based medicine in Ukraine.
Revolution in you!

 

Help us stay with you

Every penny of yours helps us to keep doing our job

Feedback
+38 (063) 506 10 54
ingeniusua@gmail.com