Вакцини не викликають аутизм!
Нове величезне дослідження, у якому прийняли участь понад 650 тисяч дітей показує, що немає абсолютно ніякого зв’язку між вакцинацією та аутизмом. Лікарі кажуть, що це доказ того, що ми живемо у світі, який протистоїть фактам.
вакцинація аутизм ККП

Нове величезне дослідження, у якому прийняли участь понад 650 тисяч дітей показує, що немає абсолютно ніякого зв’язку між вакцинацією та аутизмом. Лікарі кажуть, що це доказ того, що ми живемо у світі, який протистоїть фактам.

Дослідники з Данії стверджують, що немає жодної залежності між вакцинацією проти кору, паротиту та краснухи та розвитком аутизму.

У наукових та громадських колах з охорони здоров’я це питання давно вважається врегульованим, і багаторазові дослідження протягом багатьох років дискредитують результати невеликого дослідження, опублікованого більше 20 років тому, яке з тих пір було виключено з медичної літератури. Та стаття, написана Andrew Jeremy Wakefield, і стала причиною появи міфу про те, що вакцини проти кору, паротиту та краснухи викликають аутизм. Самого Уейкфілда згодом після публікації звинуватили у науковій містифікації та позбавили можливості займатися медичною діяльністю у Великій Британії через доведену підробку результатів досліджень у власних інтересах та неетичне поводження по відношенню до дітей з особливими потребами.

Але масштаби цього дослідження, за участю 657 461 датських дітей, народжених між 1999 та 2010 роками, повинні теоретично підкріпити аргументи про те, що лікарі та працівники охорони здоров’я все ще змушені виступати перед лицем закоренілої та наростаючої резистентності до вакцинації у деяких колах.

Робота, опублікована в понеділок у "Анналах внутрішньої медицини", була проведена дослідниками Державного сироваткового інституту в Копенгагені. Деякі з тих же вчених опублікували більш ранню статтю на цю тему в журналі "New England Journal of Medicine" у 2002 році, спираючись на дані 537 303 датських дітей, народжених між 1991 та 1998 роками.

Для чого повторили дослідження? Тому що недоречне занепокоєння досі не пройшло, каже Андерс Хвіїд, один із дослідників.

"Ідея про те, що вакцини викликають аутизм, все ще існує. А рух проти вакцинації, лише посилився за останні 15 років", - сказав він для STAT. "Тенденція, який ми спостерігаємо, насторожує".

На даний момент у США тривають шість спалахів кору, при чому у січні та лютому зафіксовано 206 випадків захворювання, за даними СDC. Цей двомісячний підсумок більший, ніж за весь 2017 рік.

Спалахи кору також зафіксовані і у інших частинах світу. Іранцузька сім’я із непривитими дітьми нещодавно привезла вірус до Коста-Ріки. Спалах у ортодоксальній єврейській общині у Нью-Йорку був пов’язаний зі появою кору у Ізраїлі.

The World Health Organization's European regional office повідомили, що у 2018 році на континенті було зареєстровано більше, ніж 85000 випадків зараження та 72 випадки смерті від кору.

Штат Вашингтон витратив 1,2 мільйони доларів, намагаючись стримати спалах захворювання. Яке на сьогоднішній день призвело до інфікування 71 людини. Міністр охорони здоров’я штату Джон Вісман виступає у вівторок перед Комітетом Сенату з питань охорони здоров'я, освіти, праці та пенсійного забезпечення, щоб попросити більше фінансування для допомоги сектору охорони здоров'я країни. Серед того, що він планує попросити: збільшення на 22% фінансування CDC та національну інформаційну кампанію для пояснення цінності вакцин.

Він сказав, що гроші потрібні тому, що «оскільки рух проти вакцин став настільки добре організованим, ми маємо бути достатньо підготовлені до того, щоб донести наше послання і протистояти цьому».

Але чи змінить ще одне дослідження відношення до вакцин у світі? Ніхто не певен.

Хвіід сказав, що розмір цього дослідження дозволив його групі розглянути деякі додаткові твердження щодо вакцини КПК. Наприклад, діти, які мають ризик розвитку аутизму, можуть мати більше шансів маніфестації цього захворювання, якщо вони отримають вакцину . Цей аргумент іноді висловлюється щодо дітей, які мають братів з аутизмом.

Дані цього дослідження не показали збільшення частоти виникнення аутизму у цієї групи дітей.

«Ми не знайшли підтвердження гіпотези про підвищений ризик виникнення аутизму після вакцинації проти КПК у … датських дітей; немає підтвердження гіпотези про те, що вакцинація проти КПК викликає аутизм у сприйнятливих підгрупах, що характеризуються екологічними та сімейними факторами ризику; немає також підтвердження збільшення числа виявленого аутизму у період вакцинації проти КПК", - написали Хвіід та його співавтори.

facebook коментарі

The non-governmental organization INgenius is a Ukrainian-language medical platform that has been promoting evidence-based medicine among the community of doctors in Ukraine since 2016. Our team has created an open database of translated treatment protocols, analytical articles on reliable treatments, and analysis of fuflomycins. We also organize events for doctors on a highly professional level.
If you want even more evidence-based Ukrainian-language content, more interesting experiments, and practical activities, support us with the help of donors!
The funds raised will be spent on:
- technical support of the site;
- the monthly payment for platforms such as ZOOM, telegram, etc.;
- payment for a designer;
- free events;
- advertising.
Each of your contributions is a contribution to the future not only of our platform but also of the progressive development of evidence-based medicine in Ukraine.
Revolution in you!

 

Help us stay with you

Every penny of yours helps us to keep doing our job

Feedback
+38 (063) 506 10 54
ingeniusua@gmail.com