Ціна ремдезивіру в США
Gilead Sciences Inc оцінила ремдезивір, кандидат у ліки від COVID-19, у 2,340 доларів для п'ятиденного курсу лікування в США та деяких інших розвинених країнах.
ліки ремдезивір пандемія

Минулого тижня ці ліки коштували трохи менше 5,080 доларів за курс, згідно з рекомендаціями американської дослідницької групи з питань ціноутворення на ліки, Інституту клініко-економічного огляду (ICER).

Але ICER також запропонував діапазон цін від 2,520 до 2800 доларів, якщо дешевий дексаметазон, який ще не захищений патентом, буде затверджений для лікування COVID-19.

Ціна ремдезивіру для американських приватних страхових компаній становитиме 520 доларів за флакон, як зазначили у Gilead, що дорівнює 3120 доларів на одного пацієнта за курс лікування (приблизно шість флаконів). Ціна на одну ампулу за межами приватного страхування становитиме 390 доларів.

Аналітики з Королівського банку Канади стверджують про потенціальний дохід від препарату у розмірі 2,3 мільярда доларів у 2020 році, що допоможе компенсувати понад 1 мільярд доларів витрат на розробку та розповсюдження.

Тим не менш, за словами представників компанії, потенціал для зростання акцій Gilead був обмежений, оскільки вакцини та кращі методи лікування були на горизонті довший термін.

Gilead уклала угоду з Міністерством охорони здоров’я та соціальних служб США (HHS), з відомством та державами, які мають розпоряджатися розподілом препарату у лікарнях до кінця вересня.

HHS забезпечила понад 500 000 курсів лікування препаратом для американських лікарень до вересня, повідомляє агентство, що становить 100% прогнозованого виробництва Gilead на липень на 94200 курсів лікування, 90% виробництва в серпні та вересні, на додаток до розподілу на клінічні випробування.

Після цього, як поставки будуть менш обмежені, HHS припинить керувати розподілом.

Ціна ремдезивіру була предметом гострих дискусій, оскільки американські регулятори у травні схвалили його екстрене застосування у деяких пацієнтів із COVID-19. 

Минулого тижня регулятор охорони здоров'я Європейського Союзу рекомендував умовне затвердження препарату при застосуванні важкохворих.  Очікується, що офіційне продовження Європейської комісії відбудеться незабаром.

Автор ілюстрації: Михайло Сидоренко

facebook коментарі

The non-governmental organization INgenius is a Ukrainian-language medical platform that has been promoting evidence-based medicine among the community of doctors in Ukraine since 2016. Our team has created an open database of translated treatment protocols, analytical articles on reliable treatments, and analysis of fuflomycins. We also organize events for doctors on a highly professional level.
If you want even more evidence-based Ukrainian-language content, more interesting experiments, and practical activities, support us with the help of donors!
The funds raised will be spent on:
- technical support of the site;
- the monthly payment for platforms such as ZOOM, telegram, etc.;
- payment for a designer;
- free events;
- advertising.
Each of your contributions is a contribution to the future not only of our platform but also of the progressive development of evidence-based medicine in Ukraine.
Revolution in you!

 

Help us stay with you

Every penny of yours helps us to keep doing our job

Feedback
+38 (063) 506 10 54
ingeniusua@gmail.com