Підбірка для вивчення педіатрії
Медики завжди намагаються бути в курсі усіх новин, читають сучасну медичну літературу та знаходять час, щоб освіжити свої базові знання з тієї чи іншої спеціальності. Тому ми продовжуємо ділитися з вами найновішими ресурсами з педіатрії, які стануть в нагоді не лише педіатрам.
Педіатрія

 

"Nelson Textbook of Pediatrics" в 5-ти томах — це незамінний базовий підручник, який користується популярністю серед лікарів усього світу. В кожному томі детально висвітлюються окремі розділи в педіатрії. Підручник постійно оновлюється та перевидається. Зараз доступне 21 перевидання, але поки лише мовою оригіналу.

"Zitelli and Davis' Atlas of Pediatric Physical Diagnosis" — це атлас, який вважається "золотим стандартом" для діагностики в педіатрії. Він допоможе вам вдосконалити та розширити свої навики візуального огляду пацієнтів. Він складається з більше тисячі фотографій поширених та рідкісних захворювань з поясненням та описом їх діагностики.

Підбірка лекцій на ютуб-каналі "Lecturio Medical", яка включає близько 75 відео, кожне з яких присвячене окремому захворюванню чи синдрому в педіатрії. Цей ютуб-канал пропонує великий вибір лекцій з багатьох дисциплін, які викладаються професорами світового рівня та експертами USMLE.

"Red Book Atlas of Pediatric Infectious Diseases", Carol J. Baker. Цей атлас вміщує фотографії візуального огляду більше 100 дитячих інфекційних захворювань, а також висвітлює основну інформацію про діагностику, оцінку й тактику лікування кожної з цих хвороб в дуже стислій та лаконічній формі.

Відео-уроки на одному з найпопулярніших ютуб-каналів Armando Hasudungan, які включають схематичний та послідовний розбір патогенезу та клініки деяких педіатричних захворювань. Зручним є те, що інформація подається структуровано та легко для сприйняття.

"Pediatric Emergency Medicine", McQueen Alisa. Ця книга включає більше 200 клінічних випадків, які є надзвичайними ситуаціями. Охоплює вроджені та набуті стани, що впливають на всі системи організму у немовлят та дітей, включаючи алергію, опіки, переломи та інші травми, генетичні порушення, інфекції тощо. Вона проілюстрована рентгенограмами, томограмами та звичайними зображеннями. Ця книга представлена у форматі клінічних кейсів та відповідей з поясненням.

"Neonatology: Management, Procedures, On-Call Problems, Diseases, Drugs", Tricia Gomella — практичний та доступний посібник, який охоплює виклики та проблеми, з якими повсякденно стикається неонатолог. Перевидавався декілька разів і користується популярністю не лише серед неонатологів. Наразі посібник доступний у 8-му виданні.

facebook коментарі

The non-governmental organization INgenius is a Ukrainian-language medical platform that has been promoting evidence-based medicine among the community of doctors in Ukraine since 2016. Our team has created an open database of translated treatment protocols, analytical articles on reliable treatments, and analysis of fuflomycins. We also organize events for doctors on a highly professional level.
If you want even more evidence-based Ukrainian-language content, more interesting experiments, and practical activities, support us with the help of donors!
The funds raised will be spent on:
- technical support of the site;
- the monthly payment for platforms such as ZOOM, telegram, etc.;
- payment for a designer;
- free events;
- advertising.
Each of your contributions is a contribution to the future not only of our platform but also of the progressive development of evidence-based medicine in Ukraine.
Revolution in you!

 

Help us stay with you

Every penny of yours helps us to keep doing our job

Feedback
+38 (063) 506 10 54
ingeniusua@gmail.com