Найкращі інтернет-ресурси для студентів-медиків
Життя студента-медика доволі непросте, адже окрім сотні побутових проблем йому необхідно також щодня вбирати у себе мільйони мегабайтів нової та неймовірно складної інформації. Для того, щоб трохи спростити йому життя та зекономити дорогоцінний час, ми створили цю надзвичайно корисну підбірку.
ресурси підбірка медицина

Життя студента-медика доволі непросте, адже окрім сотні побутових проблем йому необхідно також щодня вбирати у себе мільйони мегабайтів нової та неймовірно складної інформації. Для того, щоб трохи спростити йому життя та зекономити дорогоцінний час, ми створили цю надзвичайно корисну підбірку.

Для навчання

Тобі набридло вчитуватись у нудні та хитросплетені радянські фоліанти? Ці сайти допоможуть тобі полегшити цей тягар!

Online Med Ed

Цей сайт було створено лікарем Дастіном Уільямсом. Він редагується лікарями та іншими медичними працівниками, кожен з яких хоче допомогти у наданні якісної медичної освіти та зробити знання легкодоступними для студентів-медиків, з акцентом на клініку та STEP 2 та 3. Уільямс відмічає, що їхня місія полягає у тому, щоб змінити підхід до надання медичної освіти, до того, як медичні університети її дають та як студенти її сприймають. Вони прагнуть, щоб студенти могли використовувати те, що вивчили на практиці. Це досягається шляхом подачі інформації більш просто, швидко та надійно.

Сайт дуже обширний та включає у себе безкоштовні відео з таких дисциплін, як травматологія, педіатрія, нефрологія, ендокринологія та інфекційні хвороби, а також розділ Intern Content, де зібрані окремі захворювання (ниркова недостатність, хронічна серцева недостатність тощо), параметри пацієнта (наприклад, електроліти) чи конкретні ознаки та симптоми захворювань (марення, слабкість чи кровохаркання). У цілому, це чудовий сайт для засвоєння знань, отриманих за роки навчання у медичному університеті.

Picmonics

Термін “picmonics” є скороченням від “pictorial mnemonics” (“іллюстрована мнемоніка”), і є компанією, заснованою в Арізоні студентами-медиками у команді з ілюстраторами, письменниками та медичними рецензентами. Пікмоніка була розроблена з метою полегшити управління величезною кількістю клінічної інформації, необхідної для медичної практики. Цей ресурс використовує велику кількість малюнків із серією мненмонічних прийомів, щоб допомогти студентам навчатися. Він охоплює фундаментальні наукові дисципліни на зразок анатомії, фізіології, біохімії, мікробіології, фармакології, патології та епідеміології. Також є література, яку можна придбати для підготовки до USMLE. Ілюстрації, що використовуються для Picmonics, дуже яскраві та легко запам’ятовуються, а у авторів гарне почуття гумору.

Для досліджень

Чули лише про PubMed та Cochrane? Тоді вам сюди!

MedNet

Цей сайт, доступний через Каліфорнійський університет охорони здоров'я в Лос-Анджелесі (UCLA), посилається на безліч інших важливих та корисних сайтів, включаючи PubMed, лабораторні та формулярні посібники, а також на Center for Disease Control (CDC) та багато чого іншого. Цей сайт дає можливість пришвидшити пошук необхідної статті, маючи доступ одночасно до великої кількості джерел.

Hardin MD

Чудовий сайт з Університету Айови цікавий однією особливістю. Окрім великої кількості статей про різні медичні стани, він має найголовніше — картинки! Це велика медична картинна галерея!

Healio

Ще одна платформа, яка поєднує у собі інформацію з багатьох медичних журналів та книжок. Але особлива вона тим, що інформує відвідувачів про найближчі професійні конференції у певних галузях, таких як кардіологія, ортопедія, спортивна медицина, гематологія, інфекційні хвороби тощо. Дуже зручний для інтернів та практикуючих лікарів.

Merck Manuals

The Merck Manuals — це ресурс, на якому можна коротко, чітко та швидко ознайомитись із певним захворюванням, його патогенезом, клінікою, діагностикою та лікуванням (чудова шпора), а також дізнатися про останні новини з будь-якої сфери медицини. Має зручну особливість — можливість вибору російської мови.

Для підручників та посібників

Дороговизна медичної літератури також є серйозною проблемою для студентів. На щастя, є кілька веб-сайтів, на яких студенти можуть отримати доступ підручників безкоштовно.

Free Book Centre

Велика безкоштовна електронная бібліотека. Містить підручники, посібники, лекції, атласи та купу усього іншого з багатьох дисциплін, у тому числі й великої кількості медичних.

Для пошуку резидентури

Match a Resident

Назва сайту говорить сама за себе. Працює дещо схоже на work.ua, але для пошуку резидентури. Але нею можуть користуватися лише студенти, що здавали USMLE.

facebook коментарі

The non-governmental organization INgenius is a Ukrainian-language medical platform that has been promoting evidence-based medicine among the community of doctors in Ukraine since 2016. Our team has created an open database of translated treatment protocols, analytical articles on reliable treatments, and analysis of fuflomycins. We also organize events for doctors on a highly professional level.
If you want even more evidence-based Ukrainian-language content, more interesting experiments, and practical activities, support us with the help of donors!
The funds raised will be spent on:
- technical support of the site;
- the monthly payment for platforms such as ZOOM, telegram, etc.;
- payment for a designer;
- free events;
- advertising.
Each of your contributions is a contribution to the future not only of our platform but also of the progressive development of evidence-based medicine in Ukraine.
Revolution in you!

 

Help us stay with you

Every penny of yours helps us to keep doing our job

Feedback
+38 (063) 506 10 54
ingeniusua@gmail.com