Мікробіом кишківника та поведінка дітей
Дисбаланс мікробіому кишківника дітей може впливати на їх емоційний стан, поведінку, і навіть розвиток психічних захворювань.
Мікробіом дітей

Команда дослідників з Орегонського державного університету (OSU) мала на меті визначити вплив мікробіома кишечника на поведінку дітей, а також роль, яку батьки відіграють у здоров'ї кишечника своїх дітей.

Мікробіом дітей
TheHealthy Mummy


Результати дослідження, опубліковані в журналі mBio, показують, що діти з певними поведінковими проблемами мали мікробний статус відмінний від інших дітей. Крім того, стрес, пережитий батьками, і якість відносин між батьками та дитиною вплинули на значні зміни в мікробіомі кишечника.

«Дитинство - це формаційний період поведінкового та біологічного розвитку, який може бути модифікований в кращу чи гіршу сторону, вихователями та середовищем, в якому діти перебувають. На динаміку розвитку дітей впливають їхні власні гени та фактори навколишнього середовища, а також співтовариство мікробів, що живуть у їхніх тілах, та оточують їх», - сказав Том Шарптон, дослідник мікробіології та статистики ОSU.

Попередні дослідження показали зв’язок між бактеріями кишечника та мозком. Крім допомоги травленню, бактерії кишечника виділяють також хімічні речовини, що регулюють настрій, включаючи дофамін, серотонін та гамма-аміномасляну кислоту або ГАМК. Отже, існує зв'язок між різноманітними мікробіомами кишечника та здоров'ям.

Попередні статті досліджень також вказували на те, що зміни чи порушення в бактеріях кишечника пов’язані з депресією, тривожністю та навіть гіперактивністю і аутизмом.

#педіатрія#мікробіом#кишківник
facebook коментарі

The non-governmental organization INgenius is a Ukrainian-language medical platform that has been promoting evidence-based medicine among the community of doctors in Ukraine since 2016. Our team has created an open database of translated treatment protocols, analytical articles on reliable treatments, and analysis of fuflomycins. We also organize events for doctors on a highly professional level.
If you want even more evidence-based Ukrainian-language content, more interesting experiments, and practical activities, support us with the help of donors!
The funds raised will be spent on:
- technical support of the site;
- the monthly payment for platforms such as ZOOM, telegram, etc.;
- payment for a designer;
- free events;
- advertising.
Each of your contributions is a contribution to the future not only of our platform but also of the progressive development of evidence-based medicine in Ukraine.
Revolution in you!

 

Help us stay with you

Every penny of yours helps us to keep doing our job

Feedback
+38 (063) 506 10 54
ingeniusua@gmail.com