Колхіцин - новий спосіб лікування COVID-19
Колхіцин, протизапальний препарат, може бути перспективним засобом для лікування COVID-19.
колхіцин ковід коронавірус

 У рандомізованому відкритому дослідженні GRECCO-19 вчені вивчали вплив колхіцину як ад’ювантної терапії у хворих із коронавірусною інфекцією протягом 3 тижнів.

 Основні кінцеві показники включали максимальний рівень серцевого тропоніну з високою чутливістю; час, за який С-реактивний білок (СРБ) зросте більше ніж втричі за верхню контрольню межу; і час до погіршення на 2 бали за 7-бальною шкалою оцінки клінічного статусу. Також дослідники оцінювали відсоток учасників, яким необхідна ШВЛ, загальну смертність, а також кількість, тип, тяжкість та серйозність несприятливих подій.

 Вони встановили, що у пацієнтів, які отримували колхіцин, настало певне клінічне покращення, хоча істотних відмінностей між контрольною та піддослідною групами за серцевими та запальними біомаркерами не було. Також середня тривалість лікування в осіб із контрольної групи була меншою на один день.

 Науковці пояснили, що, хоча у роботі не були безпосередньо оцінені механізми дії колхіцину, уся суть криється в його протизапальних властивостях у поєднанні з антитромбогенним ефектом, який дійсно спостерігався у пацієнтів.

 Дослідження було опубліковане в Інтернеті 24 червня в JAMA Network Open.

Автор ілюстрації: Михайло Сидоренко

 

facebook коментарі

The non-governmental organization INgenius is a Ukrainian-language medical platform that has been promoting evidence-based medicine among the community of doctors in Ukraine since 2016. Our team has created an open database of translated treatment protocols, analytical articles on reliable treatments, and analysis of fuflomycins. We also organize events for doctors on a highly professional level.
If you want even more evidence-based Ukrainian-language content, more interesting experiments, and practical activities, support us with the help of donors!
The funds raised will be spent on:
- technical support of the site;
- the monthly payment for platforms such as ZOOM, telegram, etc.;
- payment for a designer;
- free events;
- advertising.
Each of your contributions is a contribution to the future not only of our platform but also of the progressive development of evidence-based medicine in Ukraine.
Revolution in you!

 

Help us stay with you

Every penny of yours helps us to keep doing our job

Feedback
+38 (063) 506 10 54
ingeniusua@gmail.com