FDA відкликало дозвіл на екстрене використання хлорохіну
FDA відкликало дозвіл на екстрене використання хлорохінфосфату та гідроксихлорохіну сульфату для лікування госпіталізованих хворих на COVID-19 за відсутності проведених клінічних випробувань або неможливості участі у клінічному випробуванні.
хлорохін ковід FDA

Базуючись на поточному аналізі EUA та нових наукових даних, FDA визначило, що хлорохін та гідроксихлорохін навряд чи будуть ефективними у лікуванні COVID-19, як це було прописано у EUA. Крім того, зважаючи на серйозний негативний вплив на серцево-судинну систему та інші потенційні побічні ефекти, відомі та потенційні переваги хлорохіну та гідроксихлорохіну більше не перевищують відомі та потенційні ризики для дозволеного застосування. 

 FDA несе відповідальність за регулярну перевірку відповідності препаратів сучасним стандартам безпеки, і тому має перевіряти нову інформацію, пов'язану з надзвичайними ситуаціями. Нещодавно отримані результати великого рандомізованого клінічного випробування показали, що гідроксихлорохін не зменшує смертність та не прискорює одужання госпіталізованих. Дослідження було змодельоване таким чином, щоб умови були подібні до таких,  коли хлорохін та гідроксихлорохін  дозволені до екстреного застосування.  Цей результат узгоджувався з іншими новими даними, включаючи інформацію про те, що запропоновані схеми дозування хлорохіну та гідроксихлорохіну навряд чи можуть вбити або інгібувати вірус, що викликає COVID-19. Сукупність наявних наукових доказів свідчить про відсутність користі цих ліків.

 

Автор ілюстрації: Михайло Сидоренко

 

facebook коментарі

The non-governmental organization INgenius is a Ukrainian-language medical platform that has been promoting evidence-based medicine among the community of doctors in Ukraine since 2016. Our team has created an open database of translated treatment protocols, analytical articles on reliable treatments, and analysis of fuflomycins. We also organize events for doctors on a highly professional level.
If you want even more evidence-based Ukrainian-language content, more interesting experiments, and practical activities, support us with the help of donors!
The funds raised will be spent on:
- technical support of the site;
- the monthly payment for platforms such as ZOOM, telegram, etc.;
- payment for a designer;
- free events;
- advertising.
Each of your contributions is a contribution to the future not only of our platform but also of the progressive development of evidence-based medicine in Ukraine.
Revolution in you!

 

Help us stay with you

Every penny of yours helps us to keep doing our job

Feedback
+38 (063) 506 10 54
ingeniusua@gmail.com