Чому жінки успішніші світові лідери у боротьбі проти Covid-19 ?
Всього декілька країн світу стали найуспішнішими у боротьбі з вірусом. І це країни, якими керували жінки.
Чи дійсно ці речі пов'язані?
жінки-лідери меркель пандемія ковід

Понеділок (18.05.2020) був днем ​​тріумфу для прем'єр-міністерки Нової Зеландії, Ясінди Ардерн. Завдяки зусиллям цілої нації, за її словами, країна досягла успіху у виконанні своєї амбітної мети викорінити, а не просто контролювати спалахи Covid-19. Карантин, який вона ввела 25 березня, незабаром може закінчитися.

Після того, як Нова Зеландія розпочала карантин 25 березня, пані Ардерн звернулася до нації через сеанс у прямому ефірі Facebook, який вона проводила на своєму телефоні після того, як поклала малюка спати. Вона співпереживала тривозі громадян і попросила вибачення перед всіма, кого здивувало чи злякало аварійне сповіщення про порядок карантину і введення обмежень.

 Успіх пані Ардерн є ще одним доказом помітної всьому світу тенденції: країни, очолювані жінками, здаються особливо успішними у боротьбі з коронавірусом.

 Німеччина на чолі з Ангелою Меркель має набагато нижчу смертність, ніж Британія, Франція, Італія чи Іспанія. У Фінляндії, де 34-річна прем'єр-міністерка Санна Марін керує коаліцією з чотирьох партій, очолюваних жінками, число померлих складає менше 10% від летальності у сусідній Швеції. І Цай Інг-Вень, президентка Тайваню, очолювала одну з найуспішніших кампаній по боротьбі з коронавірусом у світі, використовуючи заходи тестування, контактного відстеження та ізоляції для боротьби з інфекцією без повного національного карантину.

Експерти зазначають, що успіх жінок на чолі держав у боротьбі з COVID може дати людству цінні уроки, що дозволять перемогти не лише цю кризу, а й інші в майбутньому.

Наявність жінки-лідера може бути сигналом про те, що країна має більш широкий діапазон політичних інститутів та цінностей. Наприклад, у Німеччині пані Меркель розглядала безліч різних джерел інформації, розробляючи свою антикоронавірусну політику, включаючи епідеміологічні моделі, дані медичних працівників, і свідчення успішної програми тестування та ізоляції Південної Кореї. Як результат, країна досягла значно нижчого коефіцієнта смертності від коронавірусу, ніж у інших західноєвропейських країн.

На противагу цьому, уряди Швеції та Британії під керівництвом чоловіків, які мають високий рівень летальності від коронавірусу, здається, покладаються в основному на епідеміологічне моделювання власними радниками.

 Коли Рут Карліц, політолог з університету Тулан, проаналізувала послужний стан губернаторів у Сполучених Штатах, вона виявила, що жінкам не вдається швидше вводити карантин для боротьби з коронавірусом.

Після критики президента Трампа за те, що він не носив маску під час публічних виступів, у своїй аналітичній статті містер Девід Маркус, консервативний журналіст веб-сайту The Federalist, стверджує, що Трамп «уособлює американську силу». Насправді ця фраза цілком відповідає традиційній ідеї сильного американського лідера: той, хто уособлює владу, діє агресивно і, перш за все, не проявляє страху, тим самим переконуючи ворогів нації в підпорядкуванні.

Іншими словами, сильний лідер — це той, хто відповідає шаленим ідеалам маскулінності, і цей стереотип часто створював труднощі для жінок у політиці. «Існує сподівання, що лідери повинні бути агресивними, передовими та владними. Але якщо жінки демонструють ці риси, то їх сприймають як невихованих», — коментує Еліс Еванс, соціолог з King's College London, яка вивчає процес і особливості здобуття жінками влади.

facebook коментарі

The non-governmental organization INgenius is a Ukrainian-language medical platform that has been promoting evidence-based medicine among the community of doctors in Ukraine since 2016. Our team has created an open database of translated treatment protocols, analytical articles on reliable treatments, and analysis of fuflomycins. We also organize events for doctors on a highly professional level.
If you want even more evidence-based Ukrainian-language content, more interesting experiments, and practical activities, support us with the help of donors!
The funds raised will be spent on:
- technical support of the site;
- the monthly payment for platforms such as ZOOM, telegram, etc.;
- payment for a designer;
- free events;
- advertising.
Each of your contributions is a contribution to the future not only of our platform but also of the progressive development of evidence-based medicine in Ukraine.
Revolution in you!

 

Help us stay with you

Every penny of yours helps us to keep doing our job

Feedback
+38 (063) 506 10 54
ingeniusua@gmail.com