Запорука успішного резюме
20 травня
Зараз світ пропонує українцям так багато можливостей, як ніколи раніше. Сотні оголошень про позиції, які створені саме для нас: в університетах, лабораторіях, лікарнях, та ін. На додачу – спрощені умови вступу. Ніяких додаткових іспитів чи купи документів, на збір яких раніше витрачались місяці. Часто, єдине, що потрібно аби отримати бажану позицію – надіслати хороший CV (curriculum vitae або резюме). 
резюме якісне резюме успішне резюме

Яка ж запорука хорошого резюме?

Подивіться на своє резюме критично, як це й робитиме рекрутер. Але для цього потрібно знати, на що дивитись:

1.     Мова. Якщо ви надсилаєте резюме до закордонних структур, воно має бути англійською. Навіть, якщо професор, начальник чи рекрутер – українці. Це часто не виноситься окремою умовою.

2.     Обсяг. CV не має бути довшим за дві сторінки друкованого тексту А4. Уявіть ситуацію, коли ви – рекрутер. До вас надходять заявки сотень та сотень претендентів. Скільки ви витратите часу на огляд однієї з них? Звісно, небагато.

3.     Оформлення. Негайний позитивний візуальний вплив. Резюме має бути лаконічним та структурованим, щоб на його сторінках легко було знайти потрібну інформацію. У цьому допомагають підзаголовки. Наприклад: «Освіта», «Мови», «Досвід роботи» та ін.

Персональна рекомендація – додайте трішки кольору. Чорно-біле оформлення не запам’ятовується. Тому раджу обрати якийсь колір і з його допомогою трішки підкреслити резюме, виділивши підзаголовки чи різні секції. Таким чином, воно запам’ятається. Але не захоплюйтесь – обирайте один чи, максисум, два кольори і використовуйте їх лише для підкреслення інформації. Пам’ятайте, CV – це все ж документ.

4.     Резюме починається з контактних деталей – імені, номера телефону та електронної пошти. Вік – за бажанням, але, зазвичай, не включається. Так само, як і адреса, релігія, національність, наявність чоловіка/дружини та ін. Це все – особиста інформація, яка не має братись до уваги при відборі кандидатів.

5.     Наповнення. CV не повинно бути однаковим для всіх випадків. Якщо ви подаєтесь на дослідницьку позицію, буде хорошою ідеєю розмістити секцію “research experience” на першій сторінці і максимально детально розповісти про нього. Також, не завадить додати секцію «публікації», де розмістити всі свої наукові праці (бажано обрати єдину систему цитування - для цього потрібно вказувати не тільки назву роботи, а й співавторів, журнал та рік публікації). Якщо ви подаєтесь на роботу – на першій сторінці, відповідно, більш доцільно буде вказати «work experience», якщо на навчання – «education». Тобто, у резюме рекрутери з самого початку мають бачити інформацію, яка їм найважливіша. А всі деталі, наприклад, волонтерство, нагороди і т.п. - це буде вже додатковою інформацією, яку краще розмістити далі. Тож пам’ятайте - спершу треба привернути увагу.

6.     Хронологія. Місця навчання/роботи, публікації, дослідження мають вказуватись у хронологічному порядку. Від найновішого до найдавнішого.

7.     Мови. Знання мов – безсумнівна перевага. Пам’ятайте, що native language може бути лише одна. Якщо ви bilingual, одна з мов – native, інша – С2. Їх ви також вказуєте в порядку від мови, яку знаєте найкраще, до тої, яку найгірше. Не описуйте окремо рівень володіння кожною навичкою (слуханням, читанням і т. п.) - узагальнюйте.

8.     Формулювання. Резюме – це тези і подальша деталізація. Наприклад, ви вказуєте назву роботу, на якій працювали, посаду, і роки роботи. Далі – деталізація, тобто, що саме входило до ваших обов’язків, але пишете короткими тезами чи списком. Це потрібно, щоб показати, що саме ви вмієте робити і в чому маєте досвід. Пам’ятайте, резюме – це не твір. Тому пишіть лаконічними тезами.

9.     НЕ вказуйте soft skills. Ці всі «робота в команді, лідерство, стресостійкість». Резюме – це коротко і по суті. Лише основна та найбільш важлива інформація.

10.  НЕ вказуйте у додаткових вміннях роботу з Word, Power point, Excel. Ці вміння мусять бути апріорі. А ми вказуємо лише найважливіше та унікальне.  

Пам’ятайте, що, у першу чергу, CV - маркетинговий інструмент, який повинен показати, що ви – найкращий кандидат для цієї позиції.

facebook коментарі

Громадська організація INgenius – україномовна медична платформа, що пропагує доказову медицину серед спільноти лікарів в Україні з 2016 року. Наша команда створила відкриту базу з перекладених протоколів лікування, аналітичних статей про достовірні методи лікування та розбори фуфломіцинів. Також ми організовуємо на високому рівні події для медиків. 

Якщо Ви хочете ще більше доказового україномовного контенту, цікавіших експериментів та практичних заходів, підтримайте нас за допомогою донатів!

Зібрані кошти будуть витрачені на: 
- технічне забезпечення сайту;
- щомісячний платіж за платформи такі як ZOOM, telegram і т.д.;
- оплату дизайнера;
- безкоштовні заходи;
- рекламу.

Кожний Ваш внесок - це вклад у майбутнє не тільки наше як платформи, але й також у прогресивний розвиток доказової медицини в України.
Revolution in you!

Допоможіть нам залишатися з вами

Кожний Ваш внесок - це вклад у майбутнє не тільки наше як платформи, але й також у прогресивний розвиток доказової медицини в України.
Revolution in you!

Зворотній зв’язок
+38 (063) 506 10 54
ingeniusua@gmail.com