Передсмертні переживаня. Що ми бачимо, коли вмираємо?
Чому перед смертю люди відчувать «політ душі», і до чого тут DMT?
DMT

DMT(диметилтриптамін) – ендогенний психоделік, що виробляється епіфізом в фазу швидкого сну. Він виконує функцію агоніста 5-HT2A рецепторів, і саме з ним пов’язані сновидіння.


Сьогодні мова піде про зв’язок DMT з переживаннями людини під час клінічної смерті та передсмертних станів.
Досить часто ми чули з фільмів, літератури і розповідей людей, які пережили клінічну смерть, що під час зупинки серця вони бачили себе зверху, пролітали над містом в якому знаходились, чи бачили світло в кінці тунелю.
Що ж, ці переживання з високою ймовірністю пов‘язані з ДМТ. Звісно, сюди можна додати вплив інших факторів, таких як гіпоксія, ендогенні опіоїди і стресові горомони, проте зараз ми зосередимось саме на диметилтриптаміні.

DMT
BBC ScienceFocus


Були проведені дослідження, де здоровим людям під медичним контролем давали DMT, і їх переживання під дією цієї речовини збігались з розповідями людей, що пережили клінічну смерть.


У журналі Nature півроку тому опублікували дослідження, де говориться, що у щурів в момент зупинки серця є зростання ДМТ. Цитата: «Середнє кратне збільшення ДМТ в головному мозку після зупинки серця склало 2,84 ± 1,65 для групи з неушкодженою шишкоподібної залозою (максимум в 6,18 рази) та 1,84 ± 0,89 для групи з видаленою шишкоподібною залозою ( максимум в 3,47 рази) ». Так само, слід звернути увагу, що і без шишкоподібної залози відбувається зростання ДМТ, але в 1,5 рази менше. Спираючись на це дослідження, вчені припустили, що кора головного мозку сама може продукувати ДМТ.


Наразі також ведуться дослідження, щодо лікування тривожності та депресії за допомогою DMT.
Підсумовуючи можна припустити, що ріст ДМТ під час вмирання, є пристосувальною функцією мозку для полегшення процесу вмирання.

#near-death-experiences#вмирання#фізіологія
facebook коментарі

Громадська організація INgenius – україномовна медична платформа, що пропагує доказову медицину серед спільноти лікарів в Україні з 2016 року. Наша команда створила відкриту базу з перекладених протоколів лікування, аналітичних статей про достовірні методи лікування та розбори фуфломіцинів. Також ми організовуємо на високому рівні події для медиків. 

Якщо Ви хочете ще більше доказового україномовного контенту, цікавіших експериментів та практичних заходів, підтримайте нас за допомогою донатів!

Зібрані кошти будуть витрачені на: 
- технічне забезпечення сайту;
- щомісячний платіж за платформи такі як ZOOM, telegram і т.д.;
- оплату дизайнера;
- безкоштовні заходи;
- рекламу.

Кожний Ваш внесок - це вклад у майбутнє не тільки наше як платформи, але й також у прогресивний розвиток доказової медицини в України.
Revolution in you!

Допоможіть нам залишатися з вами

Кожний Ваш внесок - це вклад у майбутнє не тільки наше як платформи, але й також у прогресивний розвиток доказової медицини в України.
Revolution in you!

Зворотній зв’язок
+38 (063) 506 10 54
ingeniusua@gmail.com