Головний епідеміолог Швеції розкритикував свій підхід до боротьби з пандемією
03 червня
Поки світ досі дискутує яке рішення варто було прийняти для першої хвилі боротьби з пандемією коронавірусу, Швеція визнає свої помилки, проте, все ще не впевнена яким є найкращий підхід до проблеми.
Швеція і Covid-19

У той час як інші європейські країни спостерігають все нижчі показники смертності, у Швеції щодня помирає приблизно 50 людей. В інтерв'ю шведському "Радіо Екот" державний епідеміолог Андерс Тегнелл висловлюється самокритично і констатує, що необхідно було вжити більше заходів для припинення пандемії у Швеції.

"Я думаю, що в Швеції очевидно є потенціал для покращення того, що ми зробили, - каже він. - Якщо ми зіткнемося з тією ж хворобою, знаючи все, що відомо про неї сьогодні, я думаю, що ми могли б обрати середню тактику між тим, що зробила Швеція, і тим, що зробила решта світу".

- Ведучий: "Десь посередині?"

- Так, думаю, що потенціал для вдосконалення того, що ми зробили у Швеції, є цілком очевидним. І було б добре точно знати, що саме потрібно зробити, щоб краще запобігти поширенню інфекції. "Не знаю, що має найкращий ефект".

За даними шведського радіо, саме кількість жертв у Швеції змусила державного епідеміолога Андерса Тегнелла переосмислити свій підхід. Він вважає, що можна було зробити інакше, проте поки не наважується відповісти як саме, і, сподівається, що уроки можна винести з того, що відбувається в інших країнах, коли вони починають знімати обмеження. - Насправді всі країни одразу оголосили загальний карантин. Швеція - одна з небагатьох країн, яка найдовше уникала обмежень. Всі інші країни почали з багатьох обмежувальних заходів одночасно, і проблема в тому, що насправді ніхто не знає, який із вжитих заходів дає найкращий ефект. Можливо, Швеція вже знає зараз, коли починає поступово діяти і вживати обмежувальні заходи і, можливо, вона отримає урок про те, яких заходів та обмежень слід дотримуватися щоб обійтися без загального карантину, окрім тих заходів, що вже були вжиті.

Статтю підготувала: Nina Reshota 

facebook коментарі

Громадська організація INgenius – україномовна медична платформа, що пропагує доказову медицину серед спільноти лікарів в Україні з 2016 року. Наша команда створила відкриту базу з перекладених протоколів лікування, аналітичних статей про достовірні методи лікування та розбори фуфломіцинів. Також ми організовуємо на високому рівні події для медиків. 

Якщо Ви хочете ще більше доказового україномовного контенту, цікавіших експериментів та практичних заходів, підтримайте нас за допомогою донатів!

Зібрані кошти будуть витрачені на: 
- технічне забезпечення сайту;
- щомісячний платіж за платформи такі як ZOOM, telegram і т.д.;
- оплату дизайнера;
- безкоштовні заходи;
- рекламу.

Кожний Ваш внесок - це вклад у майбутнє не тільки наше як платформи, але й також у прогресивний розвиток доказової медицини в України.
Revolution in you!

Допоможіть нам залишатися з вами

Кожний Ваш внесок - це вклад у майбутнє не тільки наше як платформи, але й також у прогресивний розвиток доказової медицини в України.
Revolution in you!

Зворотній зв’язок
+38 (063) 506 10 54
ingeniusua@gmail.com