Як волонтери рятують світ від пандемії
19 березня 2020 року Каліфорнія стала першим штатом США, який видав наказ про самоізоляцію вдома з метою зупинити розповсюдження SARS-CoV-2. 
covid волонтери коронавірус пандемія тест на коронавірус

Наслідком стало закриття дослідницьких лабораторій по всьому штату, тому тисячі вчених переключили свою увагу на написання робіт і грантів, аналіз даних минулих експериментів і наближення до їх наукового читання. Але не всі вчені зійшлись на цьому. Деякі вважають, що наказ є ідеальною можливістю добровільно, іноді поза сферою їхнього досвіду, допомогти державі та громадам реагувати на пандемію. Однією з бажаючих взяти участь у роботі є Дженніфер Дудна, Каліфорнійський університет, Берклі (UC Berkeley) та виконавчий директор Інституту інноваційної геноміки школи (IGI). Вона також визнана піонером у розробці популярної технології редагування генів під назвою CRISPR.

 

Метою її сумісної з колегами з IGI роботи було збільшити потужність тестування на SARS-CoV-2 у своїй громаді.

Це була чудова ідея, але складна у виконанні. Першим непростим кроком було отримання сертифікацій щодо вдосконалення клінічних лабораторій (CLIA). Ця американська сертифікація гарантує дотримання стандартів якості для лабораторних досліджень людської крові, рідини в організмі та інших зразків для медичних цілей, і необхідна не тільки для проведення таких тестів у лабораторії IGI, але і для аспірантів, співробітників інституту та волонтерів для обробки зразків пацієнтів.

 Також команда Дудна повинна була переконатися, що її система діагностики настільки ж хороша або краща, ніж у інших тестових платформ SARS-CoV-2. З великою ретельністю та увагою до безпеки лабораторії команда почала збирати два паралельних робочих потоки: один напівручний метод негайного запуску, а інший більш швидкий, автоматизований, роботизований метод для переходу до готовності.

 Незабаром зразки пацієнтів почали надходити в лабораторію для перевірки на наявність РНК SARS-CoV-2. Діагностична система також незабаром запрацювала, і автоматизований робочий процес мав можливість обробляти 384 зразки паралельно.

Лабораторія IGI SARS-CoV-2 існує за рахунок добровільних внесків та обслуговує понад 50 добровольців з IGI, UC Berkeley, UC San Francisco та місцевих компаній з управління даними. Починаючи з 6 квітня, лабораторія була повністю функціонуючою, здатною проводити сотні тестів щодня з 24-годинним терміном для отримання результатів. 

Поки що науковці провели тестування студентів і співробітників університету Берклі, перших реагуючих (включаючи всю пожежну частину Берклі) та кількох членів безпритульного населення міста. Вона каже, що незабаром доступність зразків стане обмежуючим ступенем у їхньому аналізі вибірки, і сподівається, що постійні партнерські стосунки з місцевими службовцями охорони здоров'я дозволять їм працювати на повну потужність, щоб швидко презентувати тисячі результатів тестів.

 Дудна каже, що вона була вражена командним духом членів лабораторії та інших місцевих колег. Вони отримали роботу, зробивши внесок у свої різні навички та ресурси, включаючи кулуарні зусилля керівництва та співробітників університету, благодійників, міських чиновників та державних службовців.

 Дудна не одна. Інші лабораторії по всій країні докладають подібних зусиль. У головному кампусі NIH у Бетесді, співробітники клінічної лабораторії Клінічного центру швидко розпочали тестування на РНК SARS-CoV-2 і зараз перевірили понад 1000 співробітників NIH. Дослідники з MIT та Гарварду співпрацювали з містом Кембридж, штат Массачусетс, з метою пілотного спостереження за COVID-19 у притулках для бездомних.

 

 

facebook коментарі

The non-governmental organization INgenius is a Ukrainian-language medical platform that has been promoting evidence-based medicine among the community of doctors in Ukraine since 2016. Our team has created an open database of translated treatment protocols, analytical articles on reliable treatments, and analysis of fuflomycins. We also organize events for doctors on a highly professional level.
If you want even more evidence-based Ukrainian-language content, more interesting experiments, and practical activities, support us with the help of donors!
The funds raised will be spent on:
- technical support of the site;
- the monthly payment for platforms such as ZOOM, telegram, etc.;
- payment for a designer;
- free events;
- advertising.
Each of your contributions is a contribution to the future not only of our platform but also of the progressive development of evidence-based medicine in Ukraine.
Revolution in you!

 

Help us stay with you

Every penny of yours helps us to keep doing our job

Feedback
+38 (063) 506 10 54
ingeniusua@gmail.com