Коронавірус: Надзвичайний стан
30 March
Надзвичайному стану таки бути: ВООЗ оголосив коронавірусну інфекцію надзвичайною подією у сфері громадського здоров’я
#коронавірус#ВООЗ#авіасполучення#МОЗ#WHO

   30-ого січня, Генеральний директор ВООЗ Тедрос Адханом Гебрейесус, за результату засідання Комітету з надзвичайних ситуацій у сфері громадського здоров’я, прийняв рішення про визнання ситуації з поширенням нової коронавірусної інфекції надзвичайною подією, що має міжнародне значення.

"За останні кілька тижнів ми стали свідками появи невідомого раніше збудника, який перейшов у безпрецедентну спалах ,і викликав безпрецедентну реакцію",

- прокоментував пан Гебрейєс журналістам у Женеві, додавши, що данні заходи вживаються не тому, що ВООЗ вважає китайську владу неспроможною контролювати ситуацію, скільки через актуальний сценарій, який складається у інших країнах. Велика вірогідність поширення вірусу країнами зі слабкою системою охорони здоров’я – мета і причина декларації ,як допомога цим країнам.

Станом на 31 січня 2020 року у світі зареєстровано 9 800 підтверджених лабораторно випадків коронавірусної інфекції 2019-nCoV, 213 з них - смертельні.

Британія, Росія та Італія повідомили про свої перші два випадки, Італія оголосила надзвичаний стан через підозри короновірусної інфекції в двох китайських пасажирів 7 тисячного круїзного лайнеру (станом на зараз,діагноз не підтверджено); станом на сьогодні, кількість хворих на коронавірус у Німеччині зросла до 4, близько 90 осіб розміщені на карантин.

Всім країнам рекомендовано переглянути, вдосконалити та протестувати свої плани готовності, перевірити наявні запаси, ресурси й оцінити їх. І хоча для країн, в яких не зафіксовано випадків нової короновірусної інфекції, Комітет ВООЗ не рекомендував вводити жодних обмежень на поїздки чи торгівлю з Китаєм та іншими країнами, в яких зафіксовано випадки нової короновірусної інфекції,British Airways, United Airlines, Air Canada і Cathay Pacific Airways, Swiss, Austrian Airlines.,та низка інших країн, закрили свої авіасполучення з Китаєм, та застерігають своїх громадян від будь яких візитів туди.

Заступник міністра Дмитро Коваль повідомив,що «Україна вживає комплексні заходи для стримування вірусу 2019-nCoV. На сьогодні вже розроблені маршрути пацієнтів для кожної області при підозрі випадку нового коронавіруса, перевірено наявність всіх медичних засобів для лікування та налагоджена система епідемічних оповіщень».
МОЗ нагадує,що для профілактики нової коронавірусної інфекції варто дотримуватись стандартних рекомендацій щодо зменшення впливу та передачі ГРВІ.

#коронавірус#ВООЗ#авіасполучення#МОЗ#WHO
facebook коментарі

The non-governmental organization INgenius is a Ukrainian-language medical platform that has been promoting evidence-based medicine among the community of doctors in Ukraine since 2016. Our team has created an open database of translated treatment protocols, analytical articles on reliable treatments, and analysis of fuflomycins. We also organize events for doctors on a highly professional level.
If you want even more evidence-based Ukrainian-language content, more interesting experiments, and practical activities, support us with the help of donors!
The funds raised will be spent on:
- technical support of the site;
- the monthly payment for platforms such as ZOOM, telegram, etc.;
- payment for a designer;
- free events;
- advertising.
Each of your contributions is a contribution to the future not only of our platform but also of the progressive development of evidence-based medicine in Ukraine.
Revolution in you!

 

Help us stay with you

Every penny of yours helps us to keep doing our job

Feedback
+38 (063) 506 10 54
ingeniusua@gmail.com