«Дизайнерський» вірус - нова вакцина від поліо
Задовго до початку пандемії COVID-19, кампанії із вакцинації майже вдалося позбутися поліомієліту зі всього світу. 
ковід вакцина поліо дизайнерський вірус

У період з 2000 по 2017 рік Всесвітня організація охорони здоров'я підрахувала, що її кампанія знизила тягар хвороби на 99 відсотків, запобігаючи зараженню понад 13 мільйонів дітей та врятувавши їх від потенційного розвитку млявого паралічу. Але в останні роки зусилля ВООЗ зустрілися з перешкодою у вигляді спалахів поліомієліту, викликаних ослабленим вірусом, який використовується для вироблення пероральних вакцин проти поліомієліту. Вірус еволюціонував і набув здатність до розповсюдження у громадах із низьким рівнем вакцинації.

 

У дослідженні 2017 року Рауль Андіно, вірусолог із UC San Francisco, разом із колегами виявив, що у кожній із вакцин, що спричиняли спалахи, вірус проходив одні й ті самі три еволюційні етапи в процесі мутації.

У своєму новому дослідженні вчені описали досвід застосування генної інженерії для трансформації вакцини і спробували унеможливити проходження вірусом етапів мутації. Зокрема, вони стабілізували ділянку вірусного геному, яка необхідна для того, щоб повторно розвивати здатність до інфікування, і гарантувати, що вірус не зможе позбутися цієї модифікації навіть шляхом обміну генетичним матеріалом зі спорідненими вірусами.

У ході випробування було з'ясовано, що нова вакцина проти поліомієліту була і стабільнішою, і ефективнішою, ніж вакцина Сейбіна, з якої вона отримана. 

Наразі триває випробування фази 2 даної вакцини. ВООЗ планує почати також третю фазу дослідження, сподіваючись прискорити розробку вакцини як невідкладного заходу для стримування спалахів поліомієліту.

Після припинення зусиль ВООЗ щодо ліквідації поліомієліту під час кризи COVID-19 лабораторія Андіно зараз застосовує всі надбання, отримані при вдосконаленні вакцини проти поліомієліту, для пошуку нових підходів до створення вакцини проти SARS-CoV-2.

Андіно працює над тим, щоб зрозуміти біологічні шляхи в межах вірусу, які, можливо, піддаються трансформації у безпечну, але ефективну живу атенуйовану вакцину, яку можна швидко виготовити для використання у всьому світі.

 

facebook коментарі

The non-governmental organization INgenius is a Ukrainian-language medical platform that has been promoting evidence-based medicine among the community of doctors in Ukraine since 2016. Our team has created an open database of translated treatment protocols, analytical articles on reliable treatments, and analysis of fuflomycins. We also organize events for doctors on a highly professional level.
If you want even more evidence-based Ukrainian-language content, more interesting experiments, and practical activities, support us with the help of donors!
The funds raised will be spent on:
- technical support of the site;
- the monthly payment for platforms such as ZOOM, telegram, etc.;
- payment for a designer;
- free events;
- advertising.
Each of your contributions is a contribution to the future not only of our platform but also of the progressive development of evidence-based medicine in Ukraine.
Revolution in you!

 

Help us stay with you

Every penny of yours helps us to keep doing our job

Feedback
+38 (063) 506 10 54
ingeniusua@gmail.com