Схвалено новий гіполіпідемічний препарат
FDA схвалило новий препарат для зниження рівня ЛПНЩ.
atherosclerosis

Управління з контролю якості харчових продуктів та лікарських засобів США (FDA) схвалило бемпедоєву кислоту (bempedoic acid; Nexletol, Esperion) для зниження рівня ЛПНЩ у пацієнтів із сімейною гетерозиготною гіперхолестеринемією або атеросклеротичними сердечно-судинними захворюваннями.

Nexletol (некслетол) необхідно призначати для прийому 1 раз на день в дозуванні 180 мг, що вказується в інструкції. Ефективність та безпечність препарату були підтверджені в ході двох клінічних випробувань за участю 3009 пацієнтів з сімейною гетерозиготною гіперхолестеринемією та атеросклеротичними серцево-судинними захворюваннями (ССЗ), які одночасно приймають статини. Прийом bempedoic acid сприяв зниженню рівня ЛПНЩ на 17-18% в порівнянні з плацебо через 12 тижнів після початку терапії.

Дослідники попереджають, що вплив препарату на захворюваність і смертність від ССЗ і безпека при прийомі під час вагітності і годування не вивчалися. Вченими зафіксовано, що некслетол може збільшувати ризик гіперурікемії, подагри, розривів і травм сухожиль.

Також інструкція закликає уникати одночасного прийому препарату з симвастатином у дозі більше 20 мг і правастатином в дозі більше 40 мг, так як це може бути пов'язаним зі збільшенням ризику міопатії.

Компанія "Esperion" також подала в FDA заявку на розгляд комбінації bempedoic acid і езетіміба для зниження рівня ЛПНЩ. Рішення щодо цього препарату очікується найближчим часом.

Детальна інформація щодо призначення препарату доступна за посиланням.

facebook коментарі

Громадська організація INgenius – україномовна медична платформа, що пропагує доказову медицину серед спільноти лікарів в Україні з 2016 року. Наша команда створила відкриту базу з перекладених протоколів лікування, аналітичних статей про достовірні методи лікування та розбори фуфломіцинів. Також ми організовуємо на високому рівні події для медиків. 

Якщо Ви хочете ще більше доказового україномовного контенту, цікавіших експериментів та практичних заходів, підтримайте нас за допомогою донатів!

Зібрані кошти будуть витрачені на: 
- технічне забезпечення сайту;
- щомісячний платіж за платформи такі як ZOOM, telegram і т.д.;
- оплату дизайнера;
- безкоштовні заходи;
- рекламу.

Кожний Ваш внесок - це вклад у майбутнє не тільки наше як платформи, але й також у прогресивний розвиток доказової медицини в України.
Revolution in you!

Допоможіть нам залишатися з вами

Кожний Ваш внесок - це вклад у майбутнє не тільки наше як платформи, але й також у прогресивний розвиток доказової медицини в України.
Revolution in you!

Зворотній зв’язок
+38 (063) 506 10 54
ingeniusua@gmail.com