Підбірка ресурсів для вивчення німецької мови
15 березня
Завжди мріяли читати Канта в оригіналі? Жартуємо!

Давно не секрет, що знання німецької відкриває дооовгий коридор дверей у нові можливості для українського студента-медика чи лікаря. Якщо ви лише цього понеділка почали вчити мову або давно засвоїли, що «Gift» — не «подарунок», а «komisch» нічого спільного з «комічним» не має, і бажаєте поглибити та вдосконалити вже наявні знання, сподіваємося, наша сьогоднішня підбірка стане у нагоді!
manwithoutqualities.com

✅Сайти:
1. Назвемо його не банальним, а класичним! Deutsche Welle — сайт часто недооцінений інтернет-спільнотою, але насправді надає широкий вибір завдань від рівня А1 до незахмарних С1-С2. Окрім аудіювань, відео з манускриптами, вправ до них і власного словника, на сайті доступні 7 розділів новин різноманітних напрямів (наприклад, "Спорт", "Світ", "Економіка"), які можуть стати невичерпним джерелом нових слів та висловів німецькою.
2. Tandem — додаток для тих, хто шукає партнера для практикування розмовної мови. Суть проста: допомагаєте комусь вчити мову, якою володієте Ви, інший користувач, у свою чергу, спілкується з Вами мовою, яка цікавить Вас (німецькою, наприклад).
3. Deutsch Perfekt. Тут та за наступними чотирма посиланнями матеріали для пропрацювання граматики, читання та слухання, поділені на категорії, в залежності від складності.
4. SCHUBERT-Verlag
5. Deutsch Training
6. Deutsche Grammatik
7. mein-deutschbuch.de

✅Канали на YouTube:
1. Learn German with Jenny та Learn German with Ania — два ресурси для тих, хто лише ось-ось почав вчити німецьку.
2. Ох цей EasyGerman! Канал для покращення та вивчення «живої» мови. Хочете почути її «справжню», ту, яка лунає на вулицях великого Берліна чи в маленьких баварських містечках? Надихнутися людьми з усього світу, які, як і ви, на своєму шляху до заповітного С1? Граматика, крилаті вислови, німецька музика — все там!
3. BE-/AB-/AUS-/ER-/EINARBEITEN. Знаєте різницю? A між GEWOHNT і GEWÖHNT? Тут без GermanSkills.com не розберешся.
4. fröhlich:-Deutsch — канал, який допоможе вам «зазвучати» як німець. Авторка відео розбиває всі стереотипи про німецьку як тверду та немилозвучну мову. Ви знали, до прикладу, що найважливіші «маркери» правильної вимови — це голосні? А яка природня мелодика та куди падають наголоси у німецькому реченні? Ну і козир — туторіал по вимові тієї проблемної літери R.
5. Learn German пропонує матеріали для рівнів від А1 до С1: вправи на відпрацювання навиків застосування граматичних конструкцій, білінгвальні німецько-англійські словники по рівням, аудіювання, і це все в кількості більше 800 відео!

✅Словники:
1. Безкоштовний як мобільна версія офф-лайн словник ABBYY Lingvo.
2. Монолінгвальний словник Langenscheidt Großwörterbuch Deutsch als Fremdsprache.
3. Словник DUDEN (програма зі cловником платна). При безкоштовному завантаженні пропонується вільний доступ до списку неправильних дієслів (на якому, між іншим, дуже зручно тренуватися за допомогою створених в програмі карточок для запам’ятовування) та деяких правил написання слів і пунктуації. У DUDEN ви можете завантажити спеціальний додаток Duden-Mentor, який знадобиться при перевірці вашого тексту в орфографічній площині.
4. Словник PONS. Програма також часково платна.

✅Подкасти:
1. Langsam gesprochene Nachrichten від DW. Новий випуск новин з доступним текстом аудіо в описі запису щодня, а також посилання на всі доступні підкасти від DW.
2. Deutschlandfunk та їх підкаст Lakonisch Elegant.Der Kulturpodcast зокрема, нове аудіо котрого доступне щочетверга близько 18:00 по Києву.
3. SWR2 — короткі записи в космічній кількості.
Про науку, музику, літературу usw.

?І окремо та в повній незалежності від вищенаведених категорій ділимося підручником «Da fehlen mir die Worte: Systematischer Wortschatzerwerb für fortgeschrittene Lerner in Deutsch als Fremdsprache» — вишенькою на торті вашого словникового запасу. Авторка Wiebke Strank створила свою книгу для студентів із рівнем мови від В1 до С2 для структурованого та систематичного розширення власного вокабуляру!

Viel Spaß beim Lernen!

facebook коментарі

Громадська організація INgenius – україномовна медична платформа, що пропагує доказову медицину серед спільноти лікарів в Україні з 2016 року. Наша команда створила відкриту базу з перекладених протоколів лікування, аналітичних статей про достовірні методи лікування та розбори фуфломіцинів. Також ми організовуємо на високому рівні події для медиків. 

Якщо Ви хочете ще більше доказового україномовного контенту, цікавіших експериментів та практичних заходів, підтримайте нас за допомогою донатів!

Зібрані кошти будуть витрачені на: 
- технічне забезпечення сайту;
- щомісячний платіж за платформи такі як ZOOM, telegram і т.д.;
- оплату дизайнера;
- безкоштовні заходи;
- рекламу.

Кожний Ваш внесок - це вклад у майбутнє не тільки наше як платформи, але й також у прогресивний розвиток доказової медицини в України.
Revolution in you!

Допоможіть нам залишатися з вами

Кожний Ваш внесок - це вклад у майбутнє не тільки наше як платформи, але й також у прогресивний розвиток доказової медицини в України.
Revolution in you!

Зворотній зв’язок
+38 (063) 506 10 54
ingeniusua@gmail.com