Перший тест CRISPR для діагностики коронавірусної інфекції затверджений у США
17 травня
Американський регулятор лікарських засобів надав схвалення на екстрене застосування нового тесту на коронавірус з використанням технології редагування генів CRISPR.
crispr covid тест коронавірус пандемія

Новий діагностичний набір базується на підході, розробленому спільно з піонером CRISPR Фен Чжаном, і буде використаний для тестування на SARS-CoV-2 у лабораторіях, сертифікованих для отримання результатів клінічних випробувань. Набір отримав схвалення відповідно до положень про "використання в екстрених випадках", а його імплементація у практику повинна допомогти полегшити тестування у країні.

 

Незважаючи на те, що США минулого тижня посилили тестування — в середньому майже 250 000 тестів на день, — за даними неприбуткової організації The COVID Tracking Project, в деяких частинах країни є дефіцит тестів. Широке використання нового набору, затвердженого FDA, може допомогти підвищити ефективність і ліквідувати дефіцит. Але слід додатково звернути увагу на те, наскільки добре тест працює в реальних умовах лікарень, порівняно зі стандартними тестами.

Діагностичний набір на основі CRISPR був розроблений компанією біотехнологів Sherlock Biosciences, яка базується в Кембриджі. 

 Інші лабораторії також розробляють діагностичні тести на SARS-CoV-2 на основі CRISPR. Минулого місяця дослідники із Сан-Франциско, штат Каліфорнія, опублікували подробиці аналізу, який міг видати результати за 40 хвилин. Про подібний підхід було повідомлено вченими із Аргентини та Каліфорнії.

Генеральний директор компанії Sherlock Bioscience, Рахул Дханда, каже, що зараз компанія працює над створенням єдиного картриджа, який не потребував би обробки в лабораторії, а був придатний для домашнього використання. Але такий тест потребує додаткових перевірок та іншого дозволу FDA.

 З початку квітня агентство видало дозволи на екстрене використання більш ніж 60 діагностичних тестів SARS-CoV-2. Жоден з цих тестів не отримав дозволу на використання та повноцінну обробку в домашніх умовах.

 

 

facebook коментарі

Громадська організація INgenius – україномовна медична платформа, що пропагує доказову медицину серед спільноти лікарів в Україні з 2016 року. Наша команда створила відкриту базу з перекладених протоколів лікування, аналітичних статей про достовірні методи лікування та розбори фуфломіцинів. Також ми організовуємо на високому рівні події для медиків. 

Якщо Ви хочете ще більше доказового україномовного контенту, цікавіших експериментів та практичних заходів, підтримайте нас за допомогою донатів!

Зібрані кошти будуть витрачені на: 
- технічне забезпечення сайту;
- щомісячний платіж за платформи такі як ZOOM, telegram і т.д.;
- оплату дизайнера;
- безкоштовні заходи;
- рекламу.

Кожний Ваш внесок - це вклад у майбутнє не тільки наше як платформи, але й також у прогресивний розвиток доказової медицини в України.
Revolution in you!

Допоможіть нам залишатися з вами

Кожний Ваш внесок - це вклад у майбутнє не тільки наше як платформи, але й також у прогресивний розвиток доказової медицини в України.
Revolution in you!

Зворотній зв’язок
+38 (063) 506 10 54
ingeniusua@gmail.com