Діти легше переносять COVID-19
Нове дослідження припускає, що діти легше переносять коронавірусну інфекцію порівняно із дорослими
діти коронавірус covid

Нове дослідження припускає, що діти легше переносять коронавірусну інфекцію порівняно із дорослими, але для ствердження цього факту необхідно більше досліджень. «Тим не менше, залишається багато питань, особливо відносно взаємодії на дітей з особливими потребами у медичній допомозі», — сказано у недавній публікації у JAMA Pediatrics.

Через пандемію COVID-19 піднімаються такі питання, як раціональність відвідування клінік здоровими дітьми у популяціях із широко розповсюдженою інфекцією, закриття шкіл на карантини та інші заходи, спрямовані на сповільнення розповсюдження захворювання, про що пишуть Соня А. Расмуссен та Ліндсей А. Томпсон, доктори медицини, обидва з університету Флориди, Гейнсвілль.

Вони припустили, що у громадах із масштабними спалахами може знадобитися сортування по телефону та розширене використання телемедицини для обмеження відвідування лікарень пацієнтами, які не є ургентними.

Загалом у дітей спостерігається нижча, ніж очікувалося, частота захворювання на COVID-19, а смерть у цій популяції рідкісна, про що писали доктор Расмуссен та доктор Томпсон.

Загальні симптоми COVID-19 у дорослих включають лихоманку, кашель, міалгію, задишку, головний біль та діарею, і у дітей спостерігаються подібні прояви. У дорослих літній вік та супутні захворювання підвищують ризик важчого перебігу.

На даний момент немає доказів того, що COVID-19 може передаватись внутрішньоутробно або через грудне вигодовування.

Аналіз більш ніж 72 000 випадків з Китаю виявив, що 1,2% пацієнтів були віком 10-19 років, а 0,9% — молодше 10 років. Було зареєстровано смерть одного підлітка. Окремий аналіз 2143 підтверджених та запідозрених випадків із педіатричної практики у Китаї показав, що діти до року мають більший ризик тяжкого перебігу захворювання (11%), порівняно із старшими дітьми у віці 11-15 років (4%), і 16 та більше років (3%).

Автори відмічають, що даних щодо перебігу COVID-19 у дітей у США менше. Але серед більш ніж 4000 пацієнтів з COVID-19 у США до 16 березня не було зареєстровано жодного випадку госпіталізації чи смерті пацієнтів віком до 19 років.

Тим не менше, дослідники припустили, що діти з супутніми захворюваннями можуть піддаватися більшому ризику зараження COVID-19. У дослідженні було виявлено 20 дітей з цією інфекцією у Китаї, 7 з яких мали у анамнезі вроджені або набуті супутні захворювання, що потенційно вказує на їх більшу сприйнятливість до вірусу.

"Близько 10% дітей у США хворіють на астму; багато дітей живуть з іншими легеневими, серцевими, нервово-м’язовими або генетичними захворюваннями, які впливають на їх здатність боротися з респіраторними інфекціями, а інші діти мають імуносупресію через певну хворобу або її лікування, — сказали Расмуссен та Томпсон. — Цілком можливо, що ці діти переносять COVID-19 інакше, ніж їх здорові однолітки того самого віку."

facebook коментарі

Громадська організація INgenius – україномовна медична платформа, що пропагує доказову медицину серед спільноти лікарів в Україні з 2016 року. Наша команда створила відкриту базу з перекладених протоколів лікування, аналітичних статей про достовірні методи лікування та розбори фуфломіцинів. Також ми організовуємо на високому рівні події для медиків. 

Якщо Ви хочете ще більше доказового україномовного контенту, цікавіших експериментів та практичних заходів, підтримайте нас за допомогою донатів!

Зібрані кошти будуть витрачені на: 
- технічне забезпечення сайту;
- щомісячний платіж за платформи такі як ZOOM, telegram і т.д.;
- оплату дизайнера;
- безкоштовні заходи;
- рекламу.

Кожний Ваш внесок - це вклад у майбутнє не тільки наше як платформи, але й також у прогресивний розвиток доказової медицини в України.
Revolution in you!

Допоможіть нам залишатися з вами

Кожний Ваш внесок - це вклад у майбутнє не тільки наше як платформи, але й також у прогресивний розвиток доказової медицини в України.
Revolution in you!

Зворотній зв’язок
+38 (063) 506 10 54
ingeniusua@gmail.com