Вакцина проти коронавірусу
За словами міністра науки та технології Офіра Акуніса, ізраїльські вчені знаходяться на межі винайдення першої вакцини проти нового коронавірусу. Якщо усе піде по плану, вакцина може бути готовою на протягом кількох тижнів і доступною через 90 днів.
коронавірус вакцина

"Через кілька тижнів у нас буде вакцина проти коронавірусу, — кажуть ізраїльські вчені. — Як тільки її буде розроблено, до моменту першої вакцинації пройде не менше 90 днів і, можливо, ще трохи, щоб вийти на ринок".

За словами міністра науки та технології Офіра Акуніса, ізраїльські вчені знаходяться на межі винайдення першої вакцини проти нового коронавірусу. Якщо усе піде по плану, вакцина може бути готовою на протягом кількох тижнів і доступною через 90 днів.

"Вітаємо MIGAL (ред. — Дослідницький інститут Галілеї) з цим захопливим проривом, — сказав Акуніс. — Я впевнений, що скоро буде досягнуто значного прогресу у боротьбі із глобальною загрозою COVID-19".

Протягом останніх чотирьох років команда вчених MIGAL розробляла вакцину проти вірусу інфекційного бронхіту (IBV), який викликає дане захворювання у свійських птахів. Ефективність вакцини була доведена у доклінічних дослідженнях, що проводились у Ветеринарному інституті.

"Наша основна концепція полягала у тому, щоб розробити технологію, а не конкретну вакцину для того чи іншого вірусу, — сказав д-р Чен Кац, керівник групи біотехнології MIGAL. — Наукове підґрунтя нової вакцини засноване на новому векторі експресії білка, який формує та секретує химерний розчинний білок, що доставляє вірусний антиген у тканини слизової оболонки шляхом самоактивуючого ендоцитозу, змушуючи організм виробляти антитіла проти вірусу.

У доклінічних дослідженнях команда продемонструвала, що оральна вакцинація призводить до високого рівня специфічних anti-IBV антитіл, сказав Кац.

"Це можна назвати чистою удачею, — каже він. — Ми вирішили обрати коронавірус у якості моделі для нашої системи, щоб довести ефективність цієї технології".

Але після того, як учені встановили послідовність РНК нового коронавірусу, дослідники з MIGAL виявили, що коронавірус свійських птахів має високу генетичну подібність до людського, і що він використовує той самий механізм зараження, що збільшує, за словами Каца, імовірність створення ефективної вакцини для людини за дуже короткий період.

"Все, що нам необхідно зробити — це налаштувати систему на нову послідовність, — сказав він. — Ми знаходимось на середині цього процесу і, сподіваюсь, через декілька тижнів у нас буде вакцина. Так, через декілька тижнів, якщо усе спрацює, у нас буде вакцина проти нового коронавірусу".

За словами Каца, за розробку нової вакцини відповідатиме MIGAL, але після цього вона має пройти регуляторний процес, включаючи клінічні дослідження та крупномасштабне виробництво.

Акуніс сказав, що доручив генеральному директору свого міністерства пришвидшити усі процеси схвалення, щоб якомога швидше вивести на ринок людську вакцину.

"Враховуючи глобальну потребу у вакцині, ми робимо усе можливе для прискорення розробки, — сказав генеральний директор MIGAL Девід Зігдон. — Вакцина може отримати схвалення безпечності через 90 днів".

За словами Зігдона, це буде пероральна вакцина, що зробить її особливо доступною для широкої публіки.

"Наразі ми проводимо інтенсивні дискусії з потенційними партнерами, які можуть допомогти прискорити фазу клінічних випробувань та завершення розробки кінцевих продуктів", — сказав він.

facebook коментарі

Громадська організація INgenius – україномовна медична платформа, що пропагує доказову медицину серед спільноти лікарів в Україні з 2016 року. Наша команда створила відкриту базу з перекладених протоколів лікування, аналітичних статей про достовірні методи лікування та розбори фуфломіцинів. Також ми організовуємо на високому рівні події для медиків. 

Якщо Ви хочете ще більше доказового україномовного контенту, цікавіших експериментів та практичних заходів, підтримайте нас за допомогою донатів!

Зібрані кошти будуть витрачені на: 
- технічне забезпечення сайту;
- щомісячний платіж за платформи такі як ZOOM, telegram і т.д.;
- оплату дизайнера;
- безкоштовні заходи;
- рекламу.

Кожний Ваш внесок - це вклад у майбутнє не тільки наше як платформи, але й також у прогресивний розвиток доказової медицини в України.
Revolution in you!

Допоможіть нам залишатися з вами

Кожний Ваш внесок - це вклад у майбутнє не тільки наше як платформи, але й також у прогресивний розвиток доказової медицини в України.
Revolution in you!

Зворотній зв’язок
+38 (063) 506 10 54
ingeniusua@gmail.com