Після перемоги над ВІЛ у берлінського пацієнта стався рецидив раку
29 September
Тімоті Рей Браун, який першим в історії позбувся від ВІЛ-інфекції, зіткнувся із рецидивом лейкемії.
Тімоті Рей Браун

Брауну, якого увесь світ знає як «берлінського пацієнта», здійснили трансплантацію кісткового мозку від донора з рідкісною природною стійкістю до ВІЛ.  Протягом багатьох років лікарі вважали, що ця процедура дозволила вилікувати його лейкемію та ВІЛ-інфекцію, і ознак останньої досі не було виявлено.

Але в інтерв'ю Associated Press Браун сказав, що минулого року лейкемія рецидивувала і швидко прогресує. Йому надавали паліативну допомогу в хоспісі у Палм-Спрінгс, штат Каліфорнія. Тімоті помер у вівторок, 29 вересня 2020 року. Його партнер Тим написав, що Тімоті "присвятив життя розповіді своєї історії про виліковування від ВІЛ і став послом надії".

Як казав сам Тімоті, він радий, що переніс трансплантацію 12 років тому, адже це відкрило нові можливості і надихнуло вчених працювати більше, щоб знайти ліки, які, на думку багатьох, вважали неможливими. За словами людей, які спілкувались із ним, Тімоті Рей Браун випромінював надію для інших і не вимагав за це нічого.

Вважається, що друга людина у світі, яка поборола ВІЛ, відома усім як «лондонський пацієнт», також перенесла подібну трансплантацію у 2016 році. Через рік після повідомлення про те, що існує другий у світі випадок виліковування від ВІЛ, ми знаємо його ім'я: це Адам Кастіллехо. На фото, опублікованих у газетах та інтернет-виданнях, він випромінює міцне здоров’я та бадьорість.  Але його шлях до виліковування був дуже важким, включаючи майже десятиліття виснажливих процедур та хвилини чистого відчаю. 

Адам боровся з тим, чи виходити на публіку, але зрештою, за його словами, зрозумів, що його історія несе потужний заряд оптимізму, і хоче «бути послом надії». Для пана Кастіллехо цей досвід був сюрреалістичним.  Він спостерігав, як мільйони людей реагували на новини про його лікування і спекулювали на його ідентичності.  

На сьогодні потрібних донорів мало, і така процедура, хоч і була успішною більше одного разу, надто ризикована, щоб її можна було широко використовувати.

Вчені тестували генну терапію та інші способи спробувати отримати ефект сприятливої ​​мутації генів резистентності до ВІЛ, щоб уникнути необхідності робити трансплантацію.

На липневій конференції, присвяченій СНІДу, дослідники заявили, що, можливо, вони досягли довготривалої ремісії у пацієнта із Бразилії, використовуючи потужну комбінацію препаратів, призначених для елімінації ВІЛ з його організму.

facebook коментарі

The non-governmental organization INgenius is a Ukrainian-language medical platform that has been promoting evidence-based medicine among the community of doctors in Ukraine since 2016. Our team has created an open database of translated treatment protocols, analytical articles on reliable treatments, and analysis of fuflomycins. We also organize events for doctors on a highly professional level.
If you want even more evidence-based Ukrainian-language content, more interesting experiments, and practical activities, support us with the help of donors!
The funds raised will be spent on:
- technical support of the site;
- the monthly payment for platforms such as ZOOM, telegram, etc.;
- payment for a designer;
- free events;
- advertising.
Each of your contributions is a contribution to the future not only of our platform but also of the progressive development of evidence-based medicine in Ukraine.
Revolution in you!

 

Help us stay with you

Every penny of yours helps us to keep doing our job

Feedback
+38 (063) 506 10 54
ingeniusua@gmail.com