Німеччина не переймається підвищенням кількості спалахів COVID-19
Наукова група, яка консультує уряд Німеччини щодо коронавірусу, каже, що його не турбує те, що коефіцієнт розмноження вірусу — рівень R — був вище 1 протягом трьох днів.

Німеччина спалахи COVID-19

Вище R1.0 означає, що статистично одна заражена людина передає вірус більше ніж одній іншій людині.

Але Lars Schaade з Інституту Роберта Коха (ІРК) сказав, що тільки якщо значення R протягом кількох днів підніметься вище 1,2 або 1,3, він буде хвилюватися. Дані також можуть затримуватися. Пан Schaade сказав, що "окремі дні — це не проблема".

Він також зазначив, що чим менше загальне число заражених, тим більший вплив спалаху — як той, про який нещодавно повідомили у скотобійнях — на значення R.

Сотні робітників в німецьких бійнях – багато з яких з країн Східної Європи – показали позитивні результати тестів, і зараз в цьому секторі проводять ще тисячі тестів. В одній лише скотобійні — у Coesfeld, North Rhine-Westphalia — було зафіксовано 260 випадків.

 

"Якби друга десяткова цифра була вище 1, це ще не було б критично важливим. Але чим більше вона перевищує 1, як 1,2 або 1,3 та протягом більш тривалого періоду часу, це створює ситуацію, коли ми би звернули дуже пильну увагу і подумали про заходи протидії цьому ", - сказав пан Schaade.

 

ІРК повідомив, що у вівторок загальна кількість загиблих у Німеччині від Covid-19 досягла 7,533. Середньодобовий показник смертності за минулий тиждень становив від 100 до 200 осіб. Смертність в деяких інших європейських країнах — зокрема в Італії, Великобританії та Іспанії — значно більша.

Судити про рівень загрози від коронавірусу можна після розуміння швидкості, з якою він поширюється — що називається "R".

Якщо цей показник перевищує 1, епідемія може загострюватись, тому що кожен заражений може передати вірус більше ніж одній іншій людині. Але це ще не вся історія.

Важливим є і фактичний масштаб зараження — кількість людей, що заразилися вірусом.

Тож у Німеччині, хоча R зараз трохи вище 1, і показник може збільшуватись, все ж влада стурбована, але не панікує.

Це тому, що за оцінками, менше ніж 1000 німців інфікуються щодня.

Тому, навіть якщо швидкість розповсюдження прискориться, проблему можна вирішити ретельним спостереженням та масовими тестуваннями, оскільки кількість заражених є керованою.

На відміну від Великобританії, де щодня заражаються близько 20 000 людей – і це набагато менше, ніж у період спалаху. Проте, це показник залишається досі загрозливим. 

І при такому масштабі зараження навіть невелике зростання показника R може мати небезпечний вплив, що потенційно паралізує медичну службу другою хвилею заражених.

Професор Tobias Welte з Ганноверського університету працює в німецькій групі Covid-19. Він повідомив BBC World Service, що "ми в стабільній фазі, тому ми перебуваємо біля 600 до 1000 нових заражень на день, і зараз це відбувається близько тижня — дуже стабільна кількість".

 

"Одна зміна в Німеччині, яку можна було б визнати: у нас зараз є деякі гарячі точки зараження, наприклад, виробництво м'яса, певна галузь промисловості, але якщо поглянути на Німеччину в цілому, то кількість зменшується".

 

ІРК повідомляє, що 170 508 дали позитивний результат на Covid-19 у Німеччині, і за останні 24 години було 933 нових заражень.

Показник зараження в Німеччині за версією Джона Хопкінса трохи вище – 174 478.

 

facebook коментарі

The non-governmental organization INgenius is a Ukrainian-language medical platform that has been promoting evidence-based medicine among the community of doctors in Ukraine since 2016. Our team has created an open database of translated treatment protocols, analytical articles on reliable treatments, and analysis of fuflomycins. We also organize events for doctors on a highly professional level.
If you want even more evidence-based Ukrainian-language content, more interesting experiments, and practical activities, support us with the help of donors!
The funds raised will be spent on:
- technical support of the site;
- the monthly payment for platforms such as ZOOM, telegram, etc.;
- payment for a designer;
- free events;
- advertising.
Each of your contributions is a contribution to the future not only of our platform but also of the progressive development of evidence-based medicine in Ukraine.
Revolution in you!

 

Help us stay with you

Every penny of yours helps us to keep doing our job

Feedback
+38 (063) 506 10 54
ingeniusua@gmail.com