ЛСД для лікування кластерного болю
ЛСД, як агоніст 5-HT2A рецепторів в головному мозку, може бути ефективним засобом для усунення кластерних головних болей.
ЛСД для лікування кластерного болю

  ЛСД (диетиламід лізергінової кислоти), що отримується шляхом гідролізу алкалоїдів спорин‘ї (Claviceps), є агоністом 5-HT2A серотонінергічних рецепторів головного мозку. Цю властивість широко використовують в дослідженнях, спрямованих на лікування кластерного головного болю, що характеризується нестерпними нападами, які часто знімаються лише оксигенацією чистим O2.
  Дослідникам з Гарварду було організовано дослідження, в якому прийняли участь 54 пацієнти з кластерними болями. Після прийому ЛСД 48 з них спостерігали значне покращення, аж до повного зникнення нападів.
  У Німеччині було ще одне клінічне випробування, яке вивчало BOL-148 (негалюциногенний варіант ЛСД). Одна з пацієнток цього дослідження вже 6 років перебуває в стадії ремісії.

ЛСД для лікування кластерного болю

На даний час є певна проблематика у вивченні дії цього препарату, оскільки в США ЛСД віднесено до препарату І-класу( препарати, що в данний час не прийняті для медичного використання, та маюсь високий рівень зловживань), проте в Єльському університеті є затверджене FDA дослідження, яке досліджує псилоцибін, діючу речовину в психоделічних грибах, для терапії різних видів мігрені, в тому числі і кластерного болю. Це дає надії на поступове ухвалення ЛСД, як потенційного препарату для лікування цього захворювання.

#LSD#clusterhaedaches#лсд#кластерніболі
facebook коментарі

The non-governmental organization INgenius is a Ukrainian-language medical platform that has been promoting evidence-based medicine among the community of doctors in Ukraine since 2016. Our team has created an open database of translated treatment protocols, analytical articles on reliable treatments, and analysis of fuflomycins. We also organize events for doctors on a highly professional level.
If you want even more evidence-based Ukrainian-language content, more interesting experiments, and practical activities, support us with the help of donors!
The funds raised will be spent on:
- technical support of the site;
- the monthly payment for platforms such as ZOOM, telegram, etc.;
- payment for a designer;
- free events;
- advertising.
Each of your contributions is a contribution to the future not only of our platform but also of the progressive development of evidence-based medicine in Ukraine.
Revolution in you!

 

Help us stay with you

Every penny of yours helps us to keep doing our job

Feedback
+38 (063) 506 10 54
ingeniusua@gmail.com