Ефективна вакцина проти COVID-19 від Pfizer та BioNTech
09 November
Попередній аналіз свідчить про те, що ефективність вакцини досягає 90%
вакцина коронавірус covid19 pfizer biontech

Компанія Pfizer повідомила, що з 94 випадків COVID-19 серед більше, ніж 43000 волонтерів вакцинованими були менше 10%, а понад 90% - отримали плацебо. Згідно з даними Pfizer вакцина забезпечує захист через 7 днів після введення другої дози (28 днів після першого застосування). Фінальною метою дослідження є 164 підтверджених випадки COVID-19.

Нагадаємо, що третя фаза клінічних випробувань вакцини сумісного виробництва Pfizer та BioNTech налічує 43538 учасників, починаючи з 27 липня. Станом на 8 листопада 38955 добровольців отримали дві дози вакцини.

Якщо в подальшому дослідники отримають такий же високий результат, то ефективність нової вакцини можна порівняти із такими високоефективними вакцинами дитячого віку, як КПК. Досі жодних серйозних ризиків пов’язаних з безпекою вакцини виявлено не було. Pfizer планує терміново отримати дозвіл в Управлінні з продовольства і медикаментів США (Food and Drug Administration, FDA) на вакцину з двох доз пізніше у листопаді після двохмісячного збору інформації щодо безпечності вакцини. До кінця року компанія планує виготивити кількість вакцин достатню для імунізації від 15 до 20 мільйонів осіб. 

“Це історичний момент” - коментує новину Kathrin Jansen, старший віце-президент і голова розробки вакцини у Pfizer. “Це була руйнівна ситуація - пандемія, і ми вибрали шлях та ціль, яку ніхто не досягав до цього - отримати вакцину протягом одного року” - додала вона.

Незалежні науковці попереджають про те, що ще рано тріумфувати, доки відсутні дані про тривалість захисту та безпечність у довготривалій перспективі. Варто також відмітити, що виробник повідомив про результати лише як новину, наукова спільнота очікує на публікацію в peer-reviewed виданні. 

Незважаючи на це численні науковці не приховують свого захоплення.

“Це вражаюча цифра. Я не очікував, що вона може бути такою високою. Я готував себе до результату близького до 55 відсотків” - прокоментував новину Akiko Iwasaki, імунолог в Єльського університету.

“Якщо фінальна вакцина буде мати такий же рівень ефективності, то це буде вищий результат, ніж у вакцини проти грипу, і ця вакцина матиме значний вплив на вирівнювання кривої заражень” - висловився Saad B. Omer, директор Yale Institute for Global Health. 

Станом на 9 листопада у світі 11 вакцин проти COVID-19 проходять третю та найважливішу фазу клінічних випробувань.

Інформаційна кампанія проходить за підтримки фонду Відродження

facebook коментарі

The non-governmental organization INgenius is a Ukrainian-language medical platform that has been promoting evidence-based medicine among the community of doctors in Ukraine since 2016. Our team has created an open database of translated treatment protocols, analytical articles on reliable treatments, and analysis of fuflomycins. We also organize events for doctors on a highly professional level.
If you want even more evidence-based Ukrainian-language content, more interesting experiments, and practical activities, support us with the help of donors!
The funds raised will be spent on:
- technical support of the site;
- the monthly payment for platforms such as ZOOM, telegram, etc.;
- payment for a designer;
- free events;
- advertising.
Each of your contributions is a contribution to the future not only of our platform but also of the progressive development of evidence-based medicine in Ukraine.
Revolution in you!

 

Help us stay with you

Every penny of yours helps us to keep doing our job

Feedback
+38 (063) 506 10 54
ingeniusua@gmail.com