5 кращих додатків для підрахунку калорій
02 April
Відстеження вашої їжі і споживання калорій може бути важливим.
Дослідження показують, що люди, які слідкують за калоріями, втрачають більше ваги і схильні до зниження ваги в довгостроковій перспективі.
їжа калорії трекер здоровя

В наші дні рахувати калорії дуже легко. Є багато корисних веб-сайтів і додатків, які допоможуть вам реєструвати свої страви і відслідковувати їх споживання.
Всі вони доступні онлайн, і реєстрація займає менше хвилини. Всі вони мають додатки для iPhone, iPad і Android.
І останнє, але не менш важливе: більшість з них безкоштовні.

 

1. MyFitnessPal

MyFitnessPal є одним з найпопулярніших лічильників калорій.
Він відстежує вашу вагу і розраховує рекомендоване добове споживання калорій. Він також містить добре складений щоденник харчування і журнал вправ.
Якщо ви використовуєте фітнес-трекер, MyFitnessPal може синхронізуватися з ним, щоб включити його дані в журнал вправ.

Додаток відстежує ваш прогрес в досягненні ваших цілей і пропонує чат-форуми з іншими користувачами. Форуми включають бесіди, рецепти, поради та історії успіху.
База даних MyFitnessPal по харчуванню дуже обширна і містить понад 5 мільйонів продуктів харчування. Ви також можете завантажити рецепти з Інтернету.

Додаток навіть зберігає ваші улюблені страви для зручного користування.

Крім того, сканер штрих-коду MyFitnessPal дозволяє миттєво вводити інформацію про деякі упаковані продукти.

Кожен день представлений у вигляді кругової діаграми, що показує ваш розподіл вуглеводів, білків і жирів. Ви також можете написати замітку на кожен день, записуючи, як все пройшло або як ви себе почували.

MyFitnessPal пропонує безкоштовну версію. Тим не менш, деякі з його функцій доступні тільки в преміум-версії, яка становить $ 49,99 на рік.

Плюси:

MyFitnessPal має найбільшу базу даних, доступну в дієтичному трекері, і включає в себе безліч ресторанних продуктів
• Він може завантажувати рецепти з Інтернету і розраховувати калорійність кожної порції
• Ви можете «швидко додавати» калорії, якщо у вас немає часу, щоб додати інформацію про певну їжі

Мінуси:

• Оскільки більшість продуктів завантажуються іншими користувачами, підрахунок калорій може бути не зовсім точним. Для одного і того ж продукту можуть існувати кілька записів
• Розміри порцій в базі даних можуть бути важкі для редагування, що створює труднощі, якщо ваша порція була менше або більше зазначеної в списку

 

2. Lose It!

Lose it! Це ще один трекер здоров'я, який включає в себе простий у використанні щоденник харчування і журнал вправ. Ви також можете підключити крокомір або інший фітнес-пристрій.

Залежно від вашої ваги, зросту, віку і цілей, додаток надає персоналізовані рекомендації по споживанню калорій. Потім він відстежує ваші калорії на домашній сторінці.
У ньому представлена велика база даних продуктів харчування і значок, що представляє кожний запис продуктів харчування. Харчовий щоденник простий і зручний у використанні. Додавання нових продуктів не складне.

Крім того, у додатку є сканер штрих-коду для упакованих продуктів, а звичайні продукти зберігаються для швидкого введення в подальшому.

Lose it! представляє зміни ваги на графіку, забезпечує доступ до активної спільноти чату і веде щоденний і щотижневий підсумок.

Його вкладка під назвою «Проблеми» дозволяє вам брати участь в дієтичних завданнях або робити свої власні.
З преміум-членством, яке становить $ 39,99 на рік, ви можете ставити більше цілей, реєструвати додаткову інформацію і отримувати деякі додаткові функції.

Плюси:

Lose it! має базу даних про продукти харчування, в якій представлені популярні ресторани, продуктові магазини і фірмові продукти, які перевірені їх командою експертів
• Додаток дозволяє встановлювати нагадування, щоб реєструвати ваші страви і закуски

Мінуси:

• Важко реєструвати домашні страви або розрахувати їх харчову цінність
• Додаток може бути складним для навігації
Lose it! не відслідковує поживні мікроелементи

 

3. FatSecret

FatSecret — це безкоштовний лічильник калорій. Він включає щоденник харчування, базу даних про харчування, здорові рецепти, журнал вправ, графік ваги.
Сканер штрих-коду допомагає відслідковувати упаковані продукти.

На головній сторінці відображається загальне споживання калорій, а також розподіл вуглеводів, білків і жирів — як на день, так і на кожний прийом їжі.

FatSecret пропонує щомісячний зведений список, який дає загальну кількість калорій, споживаних щодня, і загальні середні значення за кожен місяць. Ця функція може бути зручною для відстеження вашого загального прогресу.
Цей лічильник калорій дуже зручний. Він також включає в себе чат-спільноту, де користувачі можуть обмінюватися історіями успіху і отримувати поради, рецепти і багато іншого.

FatSecret пропонує функцію під назвою «виклики», в рамках якої користувачі можуть створювати або брати участь в дієтичних завданнях в закритій групі людей.
Їх веб-сайт повний інформації та порад, а також статей на різні теми.

Плюси:

• База даних продуктів харчування включає в себе безліч продуктів для супермаркетів і ресторанів
• Продукти, представлені іншими користувачами, підсвічуються, щоб користувачі могли перевірити точність інформації
FatSecret може представляти чисті вуглеводи, які можуть стати в нагоді для людей, що сидять на дієті з низьким вмістом вуглеводів

Мінуси:

• Інтерфейс досить захаращений і заплутаний

 

4. Cron-o-meter

Cron-o-meter дозволяє легко відстежувати свою дієту, вправи і вагу тіла.
Він пропонує точні розміри порцій і широку базу даних вправ. Якщо ви вагітні або годуєте грудьми, ви можете вибрати індивідуальний профіль на основі більш високих потреб в калоріях.

Ви також можете вказати Cron-o-meter, якщо у вас є певна дієта, така як дієта палео, дієта з низьким вмістом вуглеводів або вегетаріанська дієта з низьким вмістом жирів. Це змінює рекомендації по поживним макроелементам.

Харчовий щоденник дуже простий і зручний у використанні. Нижче ви знайдете гістограмму, яка показує розподіл вуглеводів, жирів і білків за цей день, а також загальну кількість споживаних калорій.

Cron-o-meter особливо корисний для відстеження мікроелементів, таких як вітаміни і мінерали.
Він пропонує оновлення рівня Gold менш ніж за 3 долари на місяць, що виключає рекламу, пропонує розширений аналіз і дає деякі додаткові функції.

Плюси:

• Легко використовувати
• Ви можете синхронізувати дані з медичних пристроїв в додаток і імпортувати вагу, процентний вміст тілесного жиру, дані про сон і активність
• Він відстежує всі мікроелементи, такі як вітаміни, мінерали

Мінуси:

Cron-o-метр не поділяє харчовий щоденник на прийоми їжі
• Ви можете додати тільки домашній рецепт на сайті, а не в додатоку. Проте, їжа буде доступна в додатку після цього
• У нього немає соціальної спільноти користувачів
• Хоча сайт безкоштовний, додаток коштує $ 2,99

 

5. SparkPeople

SparkPeople — це ще один повнофункціональний лічильник калорій, який відстежує харчування, діяльність, цілі і прогрес.

Харчовий щоденник відносно простий. Якщо ви часто їсте одне й те ж, ви можете вставити цей запис в кілька днів.
У нижній частині кожного дня ви можете побачити загальну кількість калорій, вуглеводів, жирів і білків. Ви також можете переглянути дані у вигляді кругової діаграми.
Рецепти дуже легко додати, і додаток оснащено сканером штрих-коду, щоб ви могли зареєструвати упаковані продукти.

Сайт SparkPeople має величезне співтовариство. Його ресурси включають рецепти, новини про здоров'я, демонстрації вправ і статті експертів по здоров'ю.
У безкоштовної версії є одна з найбільших онлайн-баз даних про продукти харчування, але вам необхідно оновити свій обліковий запис, щоб отримати доступ до багатьох інших функцій.

Плюси:

• Сайт сповнений ресурсів по різним темам

Мінуси:

• Сайт може бути складним для нових користувачів, так як він містить багато інформації
• Контент поширюється на кілька додатків на різних форумах. Наприклад, є один додаток для вагітних, а інше — для рецептів
• У користувачів іноді виникають проблеми з реєстрацією продуктів в додатку

 

Суть

Лічильники калорій і трекери поживних речовин неймовірно корисні, якщо ви намагаєтеся скинути, зберегти або навіть набрати вагу.
Вони також можуть допомогти вам внести певні зміни в свій раціон, наприклад, їсти більше білка або менше вуглеводів.
Тим не менше, немає необхідності постійно відслідковувати споживання.
Спробуйте лічильник калорій протягом декількох днів або тижнів, щоб отримати більш детальне уявлення щодо вашої дієти.
Таким чином, ви будете точно знати, де вносити корективи для досягнення ваших цілей.

facebook коментарі

The non-governmental organization INgenius is a Ukrainian-language medical platform that has been promoting evidence-based medicine among the community of doctors in Ukraine since 2016. Our team has created an open database of translated treatment protocols, analytical articles on reliable treatments, and analysis of fuflomycins. We also organize events for doctors on a highly professional level.
If you want even more evidence-based Ukrainian-language content, more interesting experiments, and practical activities, support us with the help of donors!
The funds raised will be spent on:
- technical support of the site;
- the monthly payment for platforms such as ZOOM, telegram, etc.;
- payment for a designer;
- free events;
- advertising.
Each of your contributions is a contribution to the future not only of our platform but also of the progressive development of evidence-based medicine in Ukraine.
Revolution in you!

 

Help us stay with you

Every penny of yours helps us to keep doing our job

Feedback
+38 (063) 506 10 54
ingeniusua@gmail.com