Я - лікар і я вакцинуюсь
02 березня
Саме час дізнатись про актуальний флешмоб, присвячений вакцинації від COVID-19 в Україні.
вакцинація коронавірус

В Україну 12 лютого прибули перші 500 тисяч доз вакцини проти COVID-19, розробленої Оксфордським університетом та британсько-шведською компанією AstraZeneca. Вакцина CovidShield – це аналог вакцини AstraZeneca, виготовлений за цією ж технологією Індійським інститутом сироваток, якому AstraZeneca передала патент на виготовлення. Ця вакцина схвалена також і в Канаді.

Читайте також: 

Від тернів до AstraZeneca - всі дані про вакцину

Вакцинацію вже розпочато і більше тисячі медичних працівників отримали першу дозу щеплення. Але, звичайно, не обійшлось без численних маніпуляцій: у різноманітних соціальних мережах, як від медичних працівників, так і від людей, не пов’язаних із охороною здоров’я, з’являються численні дописи про неефективність, недостатню кількість даних і навіть небезпеку введення CovidShield.

Не може бути дії без реакції, тому у відповідь на таку провокацію сотні медичних працівників запустили флешмоб #ялікарявакцинуюсь, суть якого – донести до українців важливість вакцинації від COVID-19. Під таким хештегом зустрічаються як зворушливі і трагічні історії зі своєї практики під час пандемії, так і декілька рядків про те, що лікар чи лікарка збираються вакцинуватись і зробити таким чином усе можливе для захисту населення від коронавірусу. Трапляються також історії від медичних працівників, які отримали щеплення і закликають слідувати своєму прикладу.  Якщо раптом ви маєте якісь сумніви щодо того, потрібен вам CovidShield чи ні, декілька історій з цим хештегом здатні їх розвіяти. 

Зібрали для вас фото лікарів, які взяли участь у флешмобі, та фото членів команди, які вже отримали вакцину від COVID.

Іванна Чобанюк, сімейна лікарка у медичному центрі "Добробут"
Дарина Дмитрієвська, сімейна лікарка у медичному центрі "Мій лікар"
Олена Колоденко, директорка у КНП "Центр первинної медико-санітарної домомоги 3" Одеської міської ради
Іванна Небор, засновниця та президентка платформи INgenius, вакцинована Pfizer 
Михайло Сидоренко, віце-президент платформи INgenius, вакцинований AstraZeneca
Павло Гавалко, менеджер заходів платформи INgenius, вакцинований AstraZeneca
Денис Тиханський, редактор Instagram платформи, вакцинований AstraZeneca

Інформаційна кампанія проходить за підтримки фонду "Відродження".

facebook коментарі

Громадська організація INgenius – україномовна медична платформа, що пропагує доказову медицину серед спільноти лікарів в Україні з 2016 року. Наша команда створила відкриту базу з перекладених протоколів лікування, аналітичних статей про достовірні методи лікування та розбори фуфломіцинів. Також ми організовуємо на високому рівні події для медиків. 

Якщо Ви хочете ще більше доказового україномовного контенту, цікавіших експериментів та практичних заходів, підтримайте нас за допомогою донатів!

Зібрані кошти будуть витрачені на: 
- технічне забезпечення сайту;
- щомісячний платіж за платформи такі як ZOOM, telegram і т.д.;
- оплату дизайнера;
- безкоштовні заходи;
- рекламу.

Кожний Ваш внесок - це вклад у майбутнє не тільки наше як платформи, але й також у прогресивний розвиток доказової медицини в України.
Revolution in you!

Допоможіть нам залишатися з вами

Кожний Ваш внесок - це вклад у майбутнє не тільки наше як платформи, але й також у прогресивний розвиток доказової медицини в України.
Revolution in you!

Зворотній зв’язок
+38 (063) 506 10 54
ingeniusua@gmail.com