FDA дозволило вживання стимулятора дихальних м'язів VentFree
13 травня
У травні 2020 року FDA надало дозвіл на використання у невідкладних станах стимулятора дихальних м'язів VentFree, більш ефективного за штучну вентиляцію легень.
штучна вентиляція стимулятор дихальних м'язів невідкладна терапія дихальна недостатність

FDA видало дозвіл на екстрене вживання стимулятора дихальних м'язів VentFree, щоб потенційно скоротити кількість ліжкоднів дорослих пацієнтів, у тому числі пацієнтів із COVID-19, які потребують механічної вентиляції.

У порівнянні з механічною вентиляцією, яка є інвазивною і зазвичай послаблює дихальні м'язи, система VentFree використовує неінвазивну нервово-м'язову електричну стимуляцію для скорочення м'язів черевної стінки синхронно з видихом під час механічної вентиляції. Це дозволяє розпочати лікування пацієнтів на ранніх стадіях вентиляції, поки вони не знаходяться в седації, і продовжувати, доки потреба у вентиляції не зникне.

Пара пілотних рандомізованих контрольованих досліджень, проведених у Європі та Австралії, показала, що VentFree допомагає скоротити тривалість вентиляції та тривалість терапії. FDA надала статус VentFree проривного пристрою у 2019 році.

VentFree був дозволений до використання лише на час дії поточної надзвичайної ситуації COVID-19, оскільки він ще не був затверджений та не дозволений для використання лікарями первинної медичної допомоги.

facebook коментарі

Громадська організація INgenius – україномовна медична платформа, що пропагує доказову медицину серед спільноти лікарів в Україні з 2016 року. Наша команда створила відкриту базу з перекладених протоколів лікування, аналітичних статей про достовірні методи лікування та розбори фуфломіцинів. Також ми організовуємо на високому рівні події для медиків. 

Якщо Ви хочете ще більше доказового україномовного контенту, цікавіших експериментів та практичних заходів, підтримайте нас за допомогою донатів!

Зібрані кошти будуть витрачені на: 
- технічне забезпечення сайту;
- щомісячний платіж за платформи такі як ZOOM, telegram і т.д.;
- оплату дизайнера;
- безкоштовні заходи;
- рекламу.

Кожний Ваш внесок - це вклад у майбутнє не тільки наше як платформи, але й також у прогресивний розвиток доказової медицини в України.
Revolution in you!

Допоможіть нам залишатися з вами

Кожний Ваш внесок - це вклад у майбутнє не тільки наше як платформи, але й також у прогресивний розвиток доказової медицини в України.
Revolution in you!

Зворотній зв’язок
+38 (063) 506 10 54
ingeniusua@gmail.com